Šport
101806 ogledov

Legenda vtrla sol na rano: "Povem vam, kdo je kriv za Rogličev poraz"

primož roglič Epa
Legendarni belgijski kolesar Eddy Merckx je ostro obračunal s tistimi, ki so po njegovem odgovorni za poraz Primoža Rogliča.

Nizozemska ekipa Jumbo Visma, za katero je na Touru vozil drugouvrščeni Primož Roglič, si je sama kriva za poraz, ki ji ji ga je prizadejal Tadej Pogačar, je v intervjuju za L'Equipe zatrdil legendarni kolesar Eddy Merckx. Belgijec meni, da je Jumbo Visma vozila neumno, Roglič bi moral že pred kronometrom imeti večjo prednost.

Tour de France Tadej Pogačar Kanibal in mojster Šport Tudi največji vseh časov zajokal ob Pogačarjevem podvigu

primož roglič | Avtor: Epa Epa

"Jumbo Visma se je igrala z ognjem, ko je dopustila, da je bil osamljeni jezdec Pogačar do predzadnje etape povsem zraven. Da je Roglič izgubil dirko, je kriva moštvena taktika," je prepričan legendarni kolesarski zvezdnik, za katerega izidi kronometra, v katerem je Pogačar potolkel tekmece, niso presenečenje.

primož roglič Junak Šport Rogličevi navijači: V naših očeh je on še kar naprej zmagovalec

Eddy Merckx | Avtor: Epa Epa
"Vprašajte mojo ženo in prijatelje. Vsem sem dejal, da dvomim, da je prednost 50 sekund pred kronometrom dovolj za zanesljivo zmago. Pogačar pred njim ni mogel napadati Jumbo Visme, čakal je le na kronometer. In Rogličeva ekipa mu je to dopustila, čeprav je bila dovolj močna, da bi si z napadalnejšo taktiko že pred vožnjo na čas zagotovila večjo prednost. Prav iskala je poraz," je menil Merckx. "Pogačar ima 21 let, bil je precej bolj svež kot Roglič. Na Pogačarja so pri Jumbo Vismi preprosto pozabili, zdaj pa so dobili lekcijo. Kot da bi pozabili na lansko Vuelto, kjer je Pogačar že kazal svojo moč," je dodal Belgijec.

Pogačar je na legendarnega kolesarja naredil velik vtis, kar kaže tudi odgovor na vprašanje, ali se mora nova generacija, v kateri je novinar omenil še lanskega zmagovalca Kolumbijca Egana Bernala in belgijskega čudežnega dečka Remca Evenepoela, bati Pogačarja.

Tadej Pogačar Komentar Šport Pogačar je imel vso pravico napasti, kot Tepeš pred leti

"Remco za zdaj ni pokazal še ničesar. Veliko govori, čakam, da vidim tudi kaj drugega. Nisem prepričan, da je Pogačarjeva predstava zanj dobra novica. Bernal letos ni bil pravi, morali bomo počakati, da bi ugotovili, ali je v naslednjih letih lahko Pogačarjev tekmec," je dejal Merckx.

Eddy Merckx | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 7
  • banedih461 22:56 21.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • banedih461 22:56 21.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • asmas1965 19:58 21.september 2020.

    privoščim Pogačarju.Vendar se je JV obnašala kot se obnaša Trump.nihče mi nič ne more.Ja dokler se ne prikaže nekdo iza grma.Tu Roglič nima nič pri tem.Pogačar je imel izjemnega pomočnika(predrta guma-slovenec v ekipi mu je takoj dal svoje kolo) JV ...prikaži večV bi morali vedeti da se nekdo šlepa.