Šport
1135 ogledov

Tako je Pogačar o Touru razmišljal pred dvema letoma

tadej pogačar Epa
Najdrznejše sanje so se uresničile.

Tadej Pogačar si je z izjemnim nastopom v sobotnem kronometru zagotovil skupno zmago na dirki po Franciji. To je bil sicer šele njegov drugi nastop na tritedenskih preizkušnjah, na prvi je osvojil skupno tretje mesto na Vuelti. Še pred dvema letoma je šele stopal med profesionalce.

V januarju 2019 je tako prvič spregovoril tudi o svojih željah za Tour. "Moje sanje so bile, da bi postal profesionalni kolesar in to mi je zdaj uspelo, zato si moram izbrati nove sanje. Seveda, Tour de France... ko sem začel kolesariti, sem pravzaprav poznal le dirko po Franciji. Sanje so bile, da bi nastopil na Touru, ali pa celo zmagal. A to so le sanje!" je skromno dejal Pogi.

Slabi dve leti kasneje je na dirki vseh dirk osvojil rumeno, pikčasto in belo majico.

Primož Roglič Izjava leta Šport "Vsi Slovenci se lahko nekaj naučijo od Primoža" Tom Dumoulin Dumoulin: Šport "Nikakor ne bi mogel voziti tako hitro kot Pogačar" Tadej Pogačar Ponosni oče: Šport "Če se naslednji teden upokoji..."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice