Šport
9156 ogledov

Guardian: sveža sapa, Švicarji: to je krivično

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar je za Tour kot sapa svežega zraka.

Zmagoslavje mladega kolesarja Tadeja Pogačarja, ki danes praznuje 22. rojstni dan, na 107. Touru je Slovenijo potisnilo na naslovnice svetovnih medijev. Že po sobotnem kronometru, ko je Pogačar senzacionalno slekel rumeno majico rojaku Primožu Rogliču, je njegov uspeh odmeval po svetu, opevanje njegovega dosežka se nadaljuje tudi danes.

Kot piše britanski Guardian, je Tadej Pogačar postal junak Slovenije po bizarnem Tour de Franceu, ki sta ga zaznamovala tudi predstavitev ekip z maskami v Nici ter pozitiven test za covid-19 direktorja dirke. To je bila nenavadna dirka, a za zmagovalca se zdi, kot da bo ostal v ospredju vznemirljive mlade generacije kolesarjev.

Najmlajši zmagovalec dirke Tour de France v tem stoletju se je v nedeljo ob sončnem zahodu zapeljal v mesto luči s pogledom začudenega otroka, ki kar ne more verjeti, kaj se je zgodilo, saj je kot prvi Slovenec osvojil rumeno majico, piše Guardian.

tadej pogačar Kakšna čast Šport Tako so Pogačarja počastili v Dubaju roglič pogačar Bogdan Fink Šport "Za to Pogačarjevo predstavo sploh še niso našli besede"

V petek zvečer je bil njegov prijatelj Primož Roglič tisti, ki je načrtoval zabavo v Parizu. A manj kot 24 ur kasneje je Pogačar v športnem ropu, ki ga lahko primerjamo s finalom lige prvakov 1999 med Manchester Unitedom in Bayernom poteptal vse skrbno zastavljene načrte svojega rojaka.

Za organizatorje dirke je mladi Pogačar, ki rapa, uporablja TikTok in kolesari, kot da je vse skupaj velika zabava, kot sapa svežega zraka, še piše Guardian.

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa

Tadej Pogačar je osvojil Tour de France - njegovi nastopi so spektakularni, a nikakor ne nadnaravni. Slovenec se mora ubadati s pavšalnimi dopinškimi obtožbami. To je krivično, njegovi dosežki so povsem kos kritični analizi, so zapisali pri švicarskem časniku Neue Zürcher Zeitung.

tadej pogačar Težke besede Šport Nekdanja rumena majica o zmagi Pogačarja: "Na bruhanje mi gre"

Tadej Pogačar, ni mogel biti nihče drug, so zapisali pri španski Marci. Zmagovalec Toura, nosilec rumene majice, čeprav jo je imel oblečeno le en dan, zadnji dan. Etapne zmage v Pirenejih (Laruns), Alpah (Grand Colombier) in na La Planche des Belles Filles z vožnjo na čas za v zgodovino Tour de Francea. Fantastično. Na koliko Tourov lahko ta mladi fant gre?

Kot so zapisali pri italijanskem športnem dnevniku Gazzetta dello Sport, je Tadejeva usoda zapisana že v njegovem imenu, ki pomeni nekaj takega kot pogumno srce. Na takšen način je mladenič iz Komende, majhne vasice na Kranjskem, dobil 107. Tour de France. S srcem in v velikem slogu je premagal veter, ki je bil njegov največji sovražnik, in včeraj premagal štoparico na 36 kilometrih do Planche des Belles Filles. Ti so mu za vedno spremenili življenje, piše italijanski dnevnik.

tour de france Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Tudi osrednji francoski L'Equipe je na naslovnico spet umestil neverjetnega Slovenca in o njem zapisal, da je "slovenski čudež že na svojem prvem Touru zmagal". V pogovoru za športni dnevnik je Pogačar podrobneje opisal nepričakovano pot, ki ga je pripeljala do zmage. "Vse v meni je obrnjeno na glavo," je dejal.

primož roglič Oster napad Šport Legenda vtrla sol na rano: "Povem vam, kdo je kriv za Rogličev poraz" Tour de France Tadej Pogačar Kanibal in mojster Šport Tudi največji vseh časov zajokal ob Pogačarjevem podvigu
 
Komentarjev 2
  • Avatar Anniskossa
    Anniskossa 00:37 22.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • banedih461 22:54 21.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com