Šport
3283 ogledov

"Če se naslednji teden upokoji..."

Tadej Pogačar Profimedia
"Vesel sem, da je uresničil svoje sanje."

Oče novega zmagovalca dirke po Franciji Tadeja Pogačarja, Marjan Pogačar, pravi, da vsaj v družini pričakovanja po njegovem dosežku na največji kolesarski dirki na svetu, Touru, ne bodo narasla. Že zdaj je v njegovih očeh presegel vsa pričakovanja.

"V mojih očeh je Tadej že zdaj naredil vse," je po nedeljski podelitvi nagrad najboljšim na Elizejskih poljanah za STA dejal ponosen in vidno ganjen oče ravno danes 22-letnega sina. Ta se je po sobotni zmagi na odločilnem kronometru zahvalil staršema za odlične gene, ki mu omogočajo hitro regeneracijo po naporih in tudi za vso podporo skozi leta.

Marjan Pogačar je to etapo spremljal z veliko mero živčnosti. Pred dirko je mislil, da bo Primož Roglič obdržal prednost in zmagal. Razplet pa je doživel tudi z mešanimi občutki ravno zaradi borbe med dvema Slovencema.

Tadej Pogačar O Pogačarju Šport Guardian: sveža sapa, Švicarji: to je krivično tadej pogačar Kakšna čast Šport Tako so Pogačarja počastili v Dubaju

O občutkih zmage na Touru se s Tadejem še ni pogovarjal. Tudi sicer sta z ženo malo govorila s Tadejem med samo dirko. Namesto tega sta ga spodbujala s pošiljanjem kratkih sporočil.

Po vrnitvi Tadeja domov pravi, da pričakovanja do sina ne bodo narasla. "Nihče si ni predstavljal, da bo Tadej tako hitro toliko dosegel. Tudi v kolesarski srenji si tega niso mislili."

A po osvojitvi največje nagrade v kolesarstvu se za Marjana Pogačarja nič ne bo spremenilo. "Na koncu ga bom še vedno gledal kot mojega sina. Tudi, če bi se naslednji teden upokojil, je v mojih očeh že dosegel vse. In vesel sem, da je uresničil svoje sanje," je še dodal Marjan Pogačar.

Tour de France Doping? Šport Eden izmed favoritov Toura v preiskavi policije roglič pogačar Bogdan Fink Šport "Za to Pogačarjevo predstavo sploh še niso našli besede"
Komentarjev 1
  • gorazd3 20:07 21.september 2020.

    sin tako mlad,pa ze krade.

Sorodne novice