Šport > Košarka
4318 ogledov

NBA zvezdnik navdušen: "Zaradi vaju uživamo v Touru!"

Tadej Pogačar in Primož Roglič Profimedia
V čakanju novega angažmaja ima legendarni Španec čas pogledati tudi Dirko po Franciji, kjer sta ga navdušila oba Slovenca.

Izjemni španski košarkar Pau Gasol zaradi kroničnih težav s poškodbami ni zaigral profesionalne tekme že od marca 2019, ko je vpisal še svoj tretji ter poslednji nastop za ekipo Milwaukee Bucks.

Dvakratni NBA prvak z ekipo Los Angeles Lakers je po koncu lanske sezone sicer podpisal pogodbo z ekipo Portland Trail Blazers, a za moštvo iz Oregona sploh ni zaigral, novembra pa je bil tudi odpuščen. Vse od 20. novembra je tako brez ekipe, v zadnjem času pa se ga dosti povezuje z vrnitvijo v Evropo, kjer naj bi pri 40 letih odigral še svojo poslednjo sezono.

Pau Gasol | Avtor: Reuters Reuters

A Gasol se zaenkrat še ni dokončno odločil, kje in kako bo zaključil kariero, tekom napornih treningov, s katerimi poizkuša ostati v formi, pa poleg končnice lige NBA, kjer odlično kaže njegovim Jezernikom, rad pogleda tudi Dirko po Franciji, kjer sta letos kraljevala slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Prav slednja sta najbolj navdušila 6-kratnega udeleženca tekme vseh zvezd, katerega se je najbolj dotaknil trenutek, ko je takoj po porazu na kronometru in izgubi rumene majice prišel Roglič do Pogačarja ter mu kljub razočaranju in žalosti športno ter iz srca čestital.

"To je lep primer športnega obnašanja. Čestitke, Roglič in Pogačar, ter hvala, da smo lahko zaradi vaju uživali v letošnjem Touru," je posnetek, ki je očaral svet, na Twitterju pokomentiral Gasol.

Slovenca s svojim nastopom in spoštljivim ter poštenim odnosom nista navdušila le Gasola, temveč ves svet, a čestitke najboljšega strelca evropskih prvenstev vseh časov zagotovo štejejo dvojno.

Primož Roglič in Tadej Pogačar UCI lestvica Šport Neverjetno, kam je skočila Slovenija na mednarodni kolesarski lestvici! Tour de France Tadej Pogačar Denarne nagrade Šport Takšno vsoto si je privozil Pogačar tadej pogačar "To so le sanje" Šport Tako je Pogačar o Touru razmišljal pred dvema letoma Primož Roglič Izjava leta Šport "Vsi Slovenci se lahko nekaj naučijo od Primoža" Tadej Pogačar O Pogačarju Šport Guardian: sveža sapa, Švicarji: to je krivično
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice