Šport
11676 ogledov

"Obtoževati Pogačarja je nekorektno, vendar nisem naiven"

tadej pogačar Epa
Guillaume Martin (Cofidis) je komentiral navedbe glede uporabe dopinga med najboljšimi tekmovalci nedavno končane dirke po Franciji.

Francoski kolesar Guillaume Martin se je odzval na očitke, da fantastični nastopi kolesarjev na minuli dirki po Franciji niso le posledica kakovosti, ampak tudi nedovoljenih poživil oziroma dopinga.

Francoz očitke ocenjuje kot nekorektne, čeprav trdi, da ne bi dal roke v ogenj, da je celotna kolesarska karavana dopinško "čista".

primož roglič Oster napad Šport Legenda vtrla sol na rano: "Povem vam, kdo je kriv za Rogličev poraz"

"Zmagovalec dirke po Franciji je vsako leto osumljen jemanja dopinga. Tako pač je in na to se moramo navaditi. To je cena nemirne preteklosti tega športa, ki zaradi prisotnosti direktorjev iz nekaterih drugih časov nima prave verodostojnosti. A obtožbe so nekorektne. Sam si nikakor ne morem dovoliti in reči, dirko sem končal na 11. mestu, a bi bil višje, če nekdo ne bi bil dopingiran. A nisem naiven, ne bi dal roke v ogenj, da je ves peloton čist," je v pogovoru za Le Parisien dejal Martin.

Guillaume Martin | Avtor: Epa Epa
Najbolje uvrščeni Francoz na domači dirki je odgovoril tudi na kritike o slabih francoskih nastopih.

"Lani so nas zaradi Juliana Alaphilippa in Thibauta Pinota kovali v zvezde, letos pa smo najslabši na svetu. Res nismo bili v igri skupno zmago ali stopničke, toda tako slabo vendarle ni bilo. Očitno bomo še nekaj časa brez zmage na Touru, mogoče pa to lahko postane Pavel Sivakov, ki je bil vzgojen v Franciji in napoveduje menjavo državljanstva," je povedal francoski kolesar.

Martin tudi ni povsem prepričan, da mlada generacija na čelu s Tadejem Pogačarjem povsem prevzema primat na največjih večdnevnih dirkah. Upa, da se to vendarle ne bo zgodilo: "Mogoče je ta generacija zgodaj prišla na vrh, pa ne bo več napredovala. Lani so napovedovali, da bo Egan Bernal dobil osem zaporednih Tourov, a že letos je pogorel. Naslednje leto bo imel pritisk Pogačar, ne bo mu lahko."

tadej pogačar Težke besede Šport Nekdanja rumena majica o zmagi Pogačarja: "Na bruhanje mi gre"
Komentarjev 1
  • milenko4 21:41 24.september 2020.

    Da po treh tednih tako suvereno dobiš zadnjo etapo v primerjavi z ostalimi tekmovalci sta lahko dve stvari: ali je Tadej superčlovek ali pa je uporabil nedovoljena poživila. Če se njegov organizem res tako hitro regenerira kot to omenja njegov ...prikaži več zdravnik, potem bo na sv. prvenstvu prav tako blestel in premagal vse tekmovalce, sicer bo njegova bleščeča zmaga na Touru zbledela. V njegovi ekipi deluje oseba, ki je v preteklosti bila močno vpeta v dopinški aferi, zato tudi dvom o njegovi nedolžnosti.