Šport
8274 ogledov

Hrvaški mediji: "Slovenija - tovarna čudežev!"

Naslovnica 24sata 24sata
Pri hrvaškem mediju 24sata se niso mogli načuditi, da je Slovenija po izjemnih košarkarjih, rokometaših in odbojkarjih ustvarila tudi najmlajšega zmagovalca Dirke po Franciji po letu 1904.

"Njihovi košarkarji so šokirali Evropo pod poveljstvom Gorana Dragića in Luke Dončića, slednji je medtem postal eden največjih zvezdnikov lige NBA, rokometaši so po čudežnem povratku proti Hrvaški osvojil bron na Svetovnem prvenstvu, odbojkarji so na zadnjih treh Evropskih prvenstvih dvakrat nastopili v samem finalu in osvojili srebro, od nikoder so se vzeli Ilka Štuhec, Peter Prevc... Da sploh ne omenjamo uspehov izpred nekaj let Tine Maze in Primoža Kozmusa," so prekrasen hvalospev slovenskemu športu z naslovom "Slovenska tovarna čudežev: Od Dončića, rokometa in odbojke do zmagovalca Dirke po Franciji" začeli pri 24sata.

Primož Roglič in Tadej Pogačar UCI lestvica Šport Neverjetno, kam je skočila Slovenija na mednarodni kolesarski lestvici!

"Ko bi človek že pomislil, da so Slovenci že porabili vsa svoja športna čudesa ter da je njihova tovarna dosegla maksimum, se pojavilo novo vsaj za nekaj naslednjih let. Ime mu je Tadej Pogačar in ta vikend je postal najmlajši zmagovalec Dirke po Franciji v zadnjih 116 letih. Največje kolesarske dirke vseh časov. Kolesarskega Wimbledona. Kakšno darilo si je pripravil za svoj 22. rojstni dan, ki ga je slavil v ponedeljek!" so najnovejši "slovenski športni čudež" pokomentirali pri 24 sata.

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa

Avtor članka Davor Kovačević je nato še poudaril, da je šlo za enega izmed najbolj pravljičnih razpletov v 117-letni zgodovini dirke ter da je mlademu Slovencu uspelo pravo čudo, ko je v sobotnem 36-kilomterskem kronometru uspel za dve minuti premagati glavnega favorita dirke, svojega rojaka Primoža Rogliča.

Prav Rogliča je nato avtor članka opisal kot še eno pravljico slovenskega športa, potem ko se je po grozljivem padcu pri smučarskih skokih preusmeril v kolesarstvo, zdaj pa na čelu s Pogačarjem tvorita novo kolesarsko velesilo, ki je na "slovenskem Touru" povsem ponižala Belgijo, Francijo, Španijo, Italijo...

Tour de France Tadej Pogačar Denarne nagrade Šport Takšno vsoto si je privozil Pogačar tadej pogačar "To so le sanje" Šport Tako je Pogačar o Touru razmišljal pred dvema letoma
Komentarjev 1
  • optimist11 20:53 23.september 2020.

    Smo mi sposobni tako komentirati njihove športne dosežke?

Sorodne novice