Šport
20730 ogledov

Belgijci pobesneli zaradi Rogliča, je državni sovražnik št. 1

Primož Roglič twitter
Belgijci so našli krivca za uničene sanje.

Belgijski ljubitelji kolesarstva so bili pred cestno preizkušnjo prepričani v zlato kolajno Wouta van Aerta, sicer moštvenega kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma. Nekdanji trikratni svetovni prvak v ciklokrosu je tri tedne na Touru odlično deloval kot Rogličev pomočnik, na svetovno prvenstvo pa je prišel dobro pripravljen, na petkovem kronometru je osvojil srebro.

V Belgiji so bili številni prepričani, da bo na cestni dirki posegel še stopničko višje, a je vse največje tekmece z napadom v zadnjih kronometrih presenetil Francoz Julian Alaphilippe in se odpeljal do zlata, van Aert pa se je še enkrat moral zadovoljiti s srebrno kolajno. Razočaranje med belgijskimi navijači je bilo veliko, krivca pa so hitro našli v na koncu šestem Rogliču. Po njihovem mnenju bi moral v zadnjih kilometrih izdatneje pomagati klubskemu kolegu pri lovu na Alaphilippa in se mu tako oddolžiti za garanje na dirki po Franciji.

Tudi Rogličeva izjava, da bi 'raje videl van Aertovo zmago', ni pomirila strasti. Nekateri so nezadovoljneže poskušali spomniti, da je Roglič vozil za slovensko reprezentanco in ne belgijsko, da so prav Belgijci pokrili napad Tadeja Pogačarja, da je bil Rogla po Touru vidno utrujen in da je le stežka držal tempo zasledovalcev, kar se je na koncu poznalo v sprintu, ni prepričalo tistih, ki so bili ogorčeni.

Primož Roglič SP Šport Roglič: Malo mi je zmanjkalo Julian Alaphilippe SP v kolesarstvu Šport Izjemna predstava Slovencev, a Francoz suvereno do zmage

"Lojalnost in Roglič ne sodita v en stavek," se je tako oglasil eden izmed belgijskih navijačev, drugi mu je očital pomankljiv timski duh. Olje na ogenj je prilil tudi nekdanji belgijski kolesar Eddy Planckaert. "Če bi bil jaz van Aert, ne bi nikoli več vozil za Rogliča. Če pogledate, kaj je Wout naredil zanj na Touru, potem ga krivim. Roglič bi moral tokrat voziti pred van Aertom. Lahko bi ga pripeljal na pet sekund zaostanka, van Aert pa bi nato zmagal," je dejal 62-letnik.

Van Aert je po dirki sicer dejal, da Rogliču nič ne očita. Razprava se je sicer prenesla tudi čez belgijsko mejo. Nekateri Belgijci namreč zahtevajo, da van Aert zapusti nizozemsko Jumbo-Vismo, debata pa je tako pritegnila še Nizozemce. Roglič je bil tako trend na twitterju, na drugem mestu po omembah se je znašel tudi na Nizozemskem.

Za dobrim konjem se vedno praši. "Čudno je, da se o Rogliču govori več, kot pa je govora o novem svetovnem prvaku," je ugotovil eden izmed uporabnikov twitterja.

Komentarjev 1
  • miha.z 15:59 28.september 2020.

    Kere budale...

Sorodne novice