Šport
3044 ogledov

Pogi: Pravljično bi bilo, če bi zmagal Primož

primož roglič tadej pogačar Epa
Slovenska asa sta pripravljena garati eden za drugega.

Slovenci pred cestno vožnjo na svetovnem prvenstvu ne skrivajo visokih želja, Tadej Pogačar pa pravi, da bi bilo pravljično, če bi v nedeljo na svetovnem prvenstvu naslov prvaka osvojil Primož Roglič. Pričakovanja v slovenskem taboru, pa tudi javnosti, so velika, a oba slovenska kolesarja poudarjata, da po napornem Tour de Franceu še okrevata. Za nedeljsko osrednjo dirko 87. SP v kolesarstvu pa sta si vseeno postavila visoke cilje.

"Ponavljati, da smo utrujeni, nima smisla. Tukaj smo, da naredimo svoj optimum in v nedeljo bomo napadali naslov, videlo pa se bo, kdo je najboljši na koncu," je javnosti povedal osmoljenec Toura Roglič, ki upa, da bo na 258 km dolgi dirki v nedeljo lahko pokazal dobro predstavo.

Prve kilometre je v Italiji s kolegi iz slovenske reprezentance že opravil, natančnejši ogled proge bo na vrsti v petek. "Nato se bomo pomenili, kako in kaj. Skupaj bomo skušali opraviti najbolje, nedelja pa bo razkrila, kako močni smo. Na sami dirki je možno vse," še pravi izkušeni slovenski kolesar, ki ve, da so enodnevne dirke povsem drugačne od tritedenskih preizkušenj in da so vedno možna presenečenja.

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

O tem, kam lahko posežeta s Pogačarjem v nedeljo, ne razmišlja: "Naša glavna skrb je regeneracija in optimalna priprava. Kam sodim na tej dirki, ne vem. To se bo videlo na tekmi."

Podobno razmišlja zmagovalec Toura Pogačar: "Natančno si bomo ogledali progo, predvsem pa moram sprostiti noge in upam, da bomo pripravljeni na nedeljo. Tam gremo na polno, kolikor bo šlo." Kolesar s Klanca pri Komendi prav tako priznava, da bo dirka posebna zaradi dolžine, saj je na tako dolgih dirkah doslej nastopil le trikrat.

Sam bo potreboval še dodaten počitek po vseh obveznostih, ki jih je prinesel Tour, zanaša pa se tudi na slovensko ekipo. "Dobro sodelujemo in mislim, da nam bo uspelo." Oba slovenska favorizirana kolesarja pa poudarjata, da sta pripravljena glede na razplet dirke garati drug za drugega.

Chloé Dygert Kolesarsko SP Šport Na poti do novega naslova, a je nato sledil hud padec

Medtem ko je na Touru dolgo "divjala borba med Slovenijo in Kolumbijo", pa seveda taktika, prilagojena skupni razvrstitvi na dirki, bo tokrat drugače. Vsaka ekipa bo imela svoje favorite in v slovenskem taboru izpostavljajo Belgijce, Nizozemce, Britance, Francoze in Italijane, ki jih bo treba nadzorovati skozi celo dirko. "Konkurenca je res velika in vseh ni moč našteti," še pravi Pogačar.

Za uspeh se bosta z Rogličem zato morala zanašati še na Luko Mezgeca, Jana Polanca, Domna Novaka, Janija Brajkoviča, Luko Pibernika in Jana Tratnika. Slednji bo že v petek nastopil tudi na kronometru.

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 00:58 25.september 2020.

    Daj, Pogačar skidaj se h kameltrajbarjem. In pusti Primoža pri miru.

Sorodne novice