Šport
7471 ogledov

Na poti do novega naslova, a je nato sledil hud padec

Chloé Dygert youtube
Grd padec zdaj že nekdanje svetovne prvakinje.

Nizozemka Anna van der Breggen je nova svetovna prvakinja v vožnji na čas. Na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Imoli je 31,7 km dolgo progo zmogla v 40:20,14 minute in za 15,58 sekunde ugnala Švicarko Marlen Reusser ter za 31,46 rojakinjo Ellen van Dijken.

Slovenska predstavnica Eugenia Bujak je z zaostankom 2:20,38 minute osvojila 13. mesto. Bujakova je s tem izpolnila osnovni cilj uvrstitve med najboljšo dvajseterico, v slovenskem taboru pa so na premierni dirki prvenstva potihoma želeli tudi uvrstitev med deset najboljših.

"Izboljšala sem svoje 16. mesto iz Firenc, ko sem še nastopala za Poljsko in izpolnila svoj cilj. Mislim pa, da bi bila deseterica dosegljiva, če bi imela nekaj več priprave. Z dirko sem lahko zadovoljna," je po tekmi povedala Bujakova, ki je imela v primerjavi s tekmicami, ki so nastopile za njim, tudi nekaj več vetra v prsi.

Nekaj rezerve je edini Slovenki ostalo. "Največji razlog je, da kronometra že dolgo nisem vozila, zato sem se bala, da bom prehitro začela. A realno se je izšlo dobro, je pa res, da se res nisem želela preveč zagnati na začetku," je še povedala slovenska reprezentantka, ki je močno pridobila v drugem delu proge. Za naslednje leto že napoveduje nekaj boljšo pripravo, letos pa to zaradi nastopa na Giru d' Italia ni bilo izvedljivo.

Brez naslova je na dirkaški stezi v Imoli ostala branilka naslova Chloe Dygert iz ZDA. Ta je prepričljivo vodila, nato pa v enem od ovinkov zletela s proge in preko ograde ob cesti. Triindvajsetletnica je odstopila, na vmesnem času po 14 kilometrih pa je imela kar 26 sekund prednosti pred Reuterjevo in 36 pred olimpijsko prvakinjo v cestnem kolesarstvu 30-letno van der Breggnovo.

Po prvih informacijah je bila po nesreči pri zavesti in je lahko govorila.

V petek bo v Imoli na sporedu moška vožnja na čas.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 19:26 24.september 2020.

    Če jaz dobro vidim je bila tole spuščena zračnica, ki jo pa na predolgi ravnini ni občutila . Poglejte kako ji pred samim padcem krivi zadnjo na pol prazno gumo !