Šport
25414 ogledov

Roglič odgovoril Belgijcem: "Nisem mogel niti ..."

primož roglič Reševalni pas/Twitter
Slovenski kolesar je v odzivu na obtožbe iz belgijskih medijev odgovoril, da je na cestni dirki SP vozil na robu svojih zmožnosti.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v pogovoru za belgijski VTM Nieuws delil svoj pogled na razplet cestne preizkušnje svetovnega prvenstva v Imoli, kjer po mnenju belgijskih novinarjev in nekdanjih kolesarjev ni bil dovolj aktiven pomagač ob prizadevanjih člana Jumbo-Visme Wouta van Aerta, ki je na koncu zaostal le za zmagovalcem Julianom Alaphilippom.

wout van aert Drama na SP Šport Belgijci udrihajo po Rogliču, odzval se je Van Aert: "Govorila sva"

"Wout je izjemen šampion. Dal sem vse sebe, ker je še vedno moj moštveni kolega. Zagotovo bi mi bilo ljubše, če bi uspel ujeli Alaphilippa," je pojasnil Roglič in dodal: "Nimam kaj drugega za povedati. Res je velik športnikm super fant. Njegovi rezultati to dokazujejo."

roglič | Avtor: Kolesarska zveza Slovenije Kolesarska zveza Slovenije

Novinar je nato Rogliču predlstavil prevladujoče mnenje v Belgiji, da za Wouta ni storil vsega, kar bi lahko. "Kot sem že dejal, bil sem na meji, če me razumete," je odvrnil šestouvrščeni Slovenec. "Na koncu nisem mogel niti šprintati," je dodal.

Primož Roglič SP Šport Roglič: Malo mi je zmanjkalo Primož Roglič SP Šport Belgijci pobesneli zaradi Rogliča, je državni sovražnik št. 1
 
Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 09:32 29.september 2020.

    Ma pustite ga že na miru, da se lahko v miru pripravi na Vuelto!!!

  • miha.z 17:18 28.september 2020.

    Primož, ni se ti treba opravičevat, tukaj so drugačne ekipe in dirka se za svojo ekipo in rezultat.