Šport
2617 ogledov

Še dve operaciji: Ostal sem brez vseh zob

jakobsen nesreča Epa
Čaka ga še dolgotrajno okrevanje.

Skoraj dva meseca po hudem padcu v ciljnem sprintu dirke po Poljski se je na socialnih omrežjih oglasil nesrečni Fabio Jakobsen. Kolesar ekipe Deceuninck-Quickstep je sporočil, da ga čakata še dve operaciji. 

"Zadnja dva meseca sta bila povsem podrejena okrevanju po padcu. Najprej sem moral okrevati po kontuziji možganov. Rane in brazgotine na obrazu se dobro celijo. Rad bi se zahvalil zdravnikom za oskrbo v zadnjih mesecih," je zapisal Jakobsen.

dirka po Poljski množičen padec Foto Šport Hude obtožbe za Rogličevega klubskega kolega: "Moral bi v zapor!" Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Video Šport Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

"Osmega oktobra bo sledila druga operacija za rekonstrukcijo mojega obraza/ust, vzeli bodo del kosti medenice in jo vstavili v zgornjo in spodnjo čeljust, kjer mi zdaj primanjkuje veliko kosti. Ta kost se bo nato celila nekaj mesecev. Po tem bo sledila še ena operacija, z njo mi bodo vstavili vsadke v čeljust, da bi dobil nove zobe. Te sem izgubil v nesreči," je razložil kolesar.

Fabio Jakobsen | Avtor: Epa Fabio Jakobsen. Epa

Ta je je skupil v boju z rojakom Dylanom Groenewegenom (Jumbo-Visma). Slednji je Jakobsena ob veliki hitrosti, sprint je potekal nekoliko pod hrib, zrinil v zaščitno ogrado, Jakobsen je poletel preko nje in trčil v sodnika ob trasi. Številni ljubitelji kolesarstva so se bali, da Nizozemec ne bo preživel, kolesarji pa so zahtevali povečanje varnostnih ukrepov na dirkah.

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Ekipa odločila Šport Rogličev sotekmovalec suspendiran vsaj do konca sezone Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen Šport Po hudem padcu razkril: "Bal sem se, da bom umrl!" Dylan Groenewegwn Na tleh Šport Rogličev kolega v solzah: Na kolesarjenje niti ne pomislim
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice