Šport
8056 ogledov

Še en udarec za Jumbo-Vismo, tožba že vložena

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Profimedia
Moštveni kolega Primoža Rogliča se bo moral zagovarjati pred sodnikom.

Šef kolesarskega moštva Deceuninck-Quick-Step Patrick Lefevere je v intervjuju za Het Laatste Nieuws, ki ga navaja portal Cyclingnews, dejal, da je belgijsko moštvo vložilo tožbo proti nizozemskemu kolesarju Dylanu Groenewegnu zaradi povzročitve hudih telesnih poškodb rojaku Fabiu Jakobsenu.

Štiriindvajsetletni Nizozemec je po Groenewegnovi spremembi smeri v hitrem zaključku sprinta v Katovicah v prvi etapi dirke po Poljski padel v ograjo pri hitrosti 80 km/h ter si hudo poškodoval obraz. Nekaj časa je bil tudi v življenjski nevarnosti.

Belgijski kolesarski strokovnjak je že avgusta po nesreči, dejal, da moštvo ne bo odstopilo od tožbe, to pa je zdaj potrdil za belgijski časopis Het Laatste Niews. Lefevere je dejal, da so v sodelovanju z zavarovalniško družbo Europ Assistance vložili tožbo na poljskem sodišču.

Krivica Šport Rogličeva ekipa žrtev škandalozne odločitve: "Uci, sram vas je lahko!"

"Ne vemo, kdaj bo postopek stekel. Kot pri vseh pravnih zadevah, moramo na to gledati dolgoročno," je dejal Belgijec. Dodal je, da ima nesrečni Jakobsen, ki je prejšnji teden začel s štirimesečnim okrevanjem po rekonstrukciji čeljusti, v tem času pa ga čaka še ena operacija v letu 2021, možnost tudi za tožbo na nizozemskem sodišču.

Je pa Lefevere jasno poudaril, da je odločitev v rokah 24-letnega sprinterja in da moštvo nanj ne bo pritiskalo. Obenem je pristavil, da belgijsko moštvo ni imelo besede niti pri suspenzu, ki ga je od Mednarodne kolesarske zveze (Uci) prejel Groenewegen.

Sedemindvajsetletni član Jumbo-Visme, za katero tekmuje tudi slovenski as Primož Roglič, je prejel devetmesečno prepoved nastopanja na dirkah Ucija, ki se bo iztekla 7. maja 2021.

moreno kaktus Av, to pa boli! Šport Kolesar v bolnišnico po pristanku na orjaškem kaktusu

"O tem ne bi rad več govoril. Ne zato, ker bi se bal reakcije javnosti, ampak ker je bilo tega dovolj. Že tako kot moštvo nismo imeli besede ali vpliva na odločitev Ucija," je za konec na to temo dejal Lefevere.

Moštvo Deceuninck-Quick-Step je bilo kljub odsotnosti Jakobsena najuspešnejša ekipa v profesionalnem kolesarstvu v letu 2020 z 39 zmagami. V tem seštevku sta sledili ekipa Tadeja Pogačarja UAE Team Emirates (33 zmag) in Rogličeva Jumbo-Visma (23 zmag).

primož roglič Na vrhu sveta Šport Statistiki odkrili nov šokanten podatek o izjemnosti Rogličeve sezone
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.