Šport
1002 ogledov

Zvezdnik, ki se je pred nekaj meseci še boril za življenje, znova na kolesu

Fabio Jakobsen Epa Fabio Jakobsen.
Jakobsen manj kot štiri mesece po nesreči znova na kolesu.

Nizozemski sprinter Fabio Jakobsen, ki je grdo padel na letošnji dirki po Poljski in bil celo v življenjski nevarnosti, je v torek sporočil, da je bil po grozljivi nesreči v začetku avgusta prvič na kolesu in se zapeljal skupaj z dekletom.

"Nazaj na kolesu," je tvitnil Jakobsen. "Do tega trenutka je za mano kar dolgo potovanje." Jakobsen se je v svojem tvitu zahvalil vsem zdravnikom, ki so mu pomagali na tej poti.

Štiriindvajsetletni kolesar, član ekipe Deceuninck-Quick-step, je dva dni preživel v umetni komi, prestal je več operacij, s katero so mu rekonstruirali obraz in čeljust, mu zamenjali skoraj vse zobe, potem ko ga je v cilju uvodne etape dirke v Katovicah vrglo v ogrado, ki jo je prebil, nato je silovito trčil v funkcionarja dirke ter v steber v ciljnem prostoru.

Zapletel se je z rojakom Dylanom Groenewegenom, članom ekipe slovenskega asa Primoža Rogliča Jumbo-Visma. Mednarodna kolesarska zveza je 11. novembra Groenewegena za devet mesecev izključila iz kolesarskega športa zaradi namernega oviranja in povzročitve nesreče.

Fabio Jakobsen | Avtor: Epa Epa

Groenewegen je v sprintu prve etape spremenil smer vožnje pri visoki hitrosti, pri čemer se mu Jakobsen ni mogel umakniti ali ga prehiteti, nesrečnega rojaka pa je dobesedno izrinil in potisnil v ogrado.

Komentarjev 1
  • Pikolo 11:04 25.november 2020.

    Čestitke. Še dobro, da ni fasal covid ker potem bi bil res zvezdnik