Šport
1466 ogledov

Povzročitelj grozne nesreče se vrača

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Profimedia
Klubski kolega Primoža Rogliča se bo kmalu vrnil v tekmovalni ritem.

Nizozemec Dylan Groenewegen se bo na veliko kolesarsko sceno vrnil na dirki po Italiji. Sotekmovalec Slovenca Primoža Rogliča pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma je zaradi povzročitve nesreče na lanski dirki po Poljski, kjer se je hudo poškodoval njegov rojak Fabio Jakobsen, prejel devetmesečno prepoved nastopanja na mednarodnih dirkah.

Tadej Pogačar Že odločeno? Šport Italijanski časnik razkril izjemno novico za slovenske ljubitelje kolesarstva

Groenewegnu, ki je nazadnje tekmoval 5. avgusta lani na zdaj že razvpiti uvodni etapi dirke po Poljski, bo devetmesečna kazen prenehala 7. maja, le dan kasneje pa se bo v Torinu začela dirka po Italiji.

Iz njegovega nizozemskega kluba so sporočili, da bo Groenewegen na startu tritedenskega Gira, poleg francoskega Toura in španske Vuelte ene od treh najbolj prestižnih kolesarskih preizkušenj na svetu. Groenewegen bo v ekipi zamenjal Avstralca Chrisa Harperja, ki ima težave z očmi.

"Odločili smo se, da bo po odpovedi Harperja nastalo vrzel v ekipi zapolnil Groenewegen," je dejal športni direktor Jumbo Visme Merijn Zeeman in dodal, da so Groenewegnu začrtali natančen program za postopno vrnitev na veliko sceno.

Za Jumbo-Vismo bodo na italijanski pentlji med 8. in 30. majem nastopali tudi Novozelandec George Bennett, Italijan Edoardo Affini, Nemec Paul Martens, Norvežan Tobias Foss ter Nizozemci Koen Bouwman, David Dekker in Jos van Emden.

Letošnja, že 104. dirka po Italiji bo letos znova obiskala Slovenijo. Na 15. etapi od Gradeža do Gorice bo del 145 km dolge preizkušnje potekal v Goriških Brdih in Novi Gorici.

Tadej Pogačar in Urška Žigart Tweet leta! Šport Tadejeva izbranka z "ljubosumno" objavo zažgala splet, Pogi z epskim odgovorom
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice