Šport
1790 ogledov

Kje in kako spremljati nov epski spopad Rogliča in Pogačarja?

Liege-Bastogne-Liege Profimedia
Ljubitelji kolesarstva komaj čakajo na nov epski obračun med Rogličem in Pogačarjem na dirki Liège-Bastogne-Liège, oba pa bosta morala biti pazljiva na Juliana Alaphilippa, ki si želi zadoščenje po lanskem polomu.

Z nedeljsko izvedbo tako moške kot ženske kolesarske dirke Liège-Bastogne-Liège se zaključuje letošnja sezona spomladanskih kolesarskih klasik. Gre za najtežjo in najdaljšo dirko iz sklopa treh slovitih ardenskih klasik, ki velja tudi za najbolj prestižno, saj se uvršča med enega izmed petih velikih spomenikov kolesarstva.

Letošnjo izvedbo bi lahko opisali kot dirko neporavnanih računov, saj se bo želel eden izmed največjih favoritov dirke Julian Alaphilippe maščevati za lansko razočaranje, ko je prezgodaj slavil zmago, nato pa ga je na ciljni črti prehitel Primož Roglič, Francoz pa je bil zaradi neprimernega manevra na koncu celo kaznovan.

Liege-Bastogne-Liege | Avtor: Epa Epa

Neporavnane račune z Alaphillipom pa ima tudi Roglič, ki se je pred enim tednom izstrelil proti zmagi na Valonski puščici, a je v zadnjih metrih moral priznati zmago izjemnemu Francozu, ki je odlično tempiral svoj napad.

Roglič in Alaphilippe pa nista edina favorita za zmago, saj so na startu te prestižne dirke praktično vsi najboljši kolesarji za spomladanske klasike na svetu. Kar devet kolesarjev, ki je lani dirko končalo v prvi deseterici, bo namreč znova iskalo svojo priložnost.

Med drugimi je še en kolesar z neporavnanimi računi naš Tadej Pogačar, ki bo verjetno s precej jeze v nogah iskal zadoščenje na belgijskih tleh.Mladi, 22-letni zvezdnik svetovnega kolesarstva je moral zaradi dveh lažnih pozitivnih izvidov v njegovem moštvu UAE Team Emirates izpustiti sredino preizkušnjo na slovitem zidu Mur de Huy. Ekipa je bila v začetku leta cepljena proti novemu koronavirusu, tudi ponovni testi pred valonsko puščico pa so pokazali negativne vrednosti, a so bile belgijske oblasti neomajne.

Prav tako si Pogačar ponovno želi premagati Rogliča, ki je bil boljši od njega na vseh preizkušnjah, katerih sta se udeležila po lanskem Touru. Roglič je namreč svojega rojaka premagal tako na lanski izvedbi dirke Liège-Bastogne-Liège, kot tudi na nedavni Dirki po Baskiji. Boljši je bil tudi na Svetovnem prvenstvu, a sta takrat tekmovala za isto ekipo, s skupnim ciljem.

Liege-Bastogne-Liege | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Kot vedno bo moč v drugi polovici 259,1 km dolge preizkušnje pričakovati pravi ognjemet, ko si bodo eden za drugim sledili kratki in strmi ardenski vzponi. Po stavnicah in formi letošnje sezone sodeč so favoriti za zmago na "La Doyenne" Alaphilippe, Roglič in Pogačar, v boj pa bi se lahko kakopak vključili še nekateri drugi.

Na startu bodo namreč mnogi nekdanji zmagovalci, ki bi si radi povečali svojo vsoto zmag na tej zgodovinski dirki. Slovenca bosta tako morala biti pazljiva na "stare mačke" Philippa Gilberta, Jakoba Fuglsanga in Alejandra Valverdeja.

Slovenci pa imamo poleg obeh najboljših kolesarjev na svetu še enega skritega favorita, saj se bo na startu pojavil tudi Matej Mohorič, kateri je že lani dokazal, da mu ta dirka izjemno leži, saj je končal tik pod stopničkami na četrtem mestu.

 

Kje in kako spremljati dirko Liège-Bastogne-Liège?

Poročilo o tej sloviti klasiki in dogajanju na njej si bo moč prebrati na naši spletni strani Žurnala24, vsi ljubitelji kolesarstva pa si lahko v Sloveniji ogledate prenos tako ženske kot moške preizkušnje na televizijskem kanalu Eurosporta.

Če vam vaš ponudnik ne omogoča spremljanje tega tv programa, pa se lahko naročite na spletni Eurosport Player, kateri stane 7 evrov na mesec, letna članarina pa znaša 40 evrov.

Če pa si želite ogledati dirko že od začetka ter brez prekinitev za oglase, se lahko naročite na GCN+, kjer letna članarina prav tako znaša 40 evrov.

Prenos zaključka ženske dirke naj bi se na Eurosportu začel ob 11:20, medtem ko boste lahko Rogliča, Pogačarja in Mohoriča spremljali na Eurosportu od 13:25 dalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice