Šport
15388 ogledov

Ali fotografija s slovite klasike razkriva odlično novico za Primoža Rogliča?

Tom Dumoulin Epa
Eden najboljših kolesarjev zadnjega desetletja, Nizozemec Tom Dumoulin, se je kot gledalec pojavil na sloviti dirki Amstel Gold ter s tem razburkal govorice, da se počasi vrača med kolesarsko elito.

Kolesar nizozemske ekipe Jumbo-Visma Tom Dumoulin se je pred začetkom letošnje sezone odločil popolnoma umakniti iz sveta kolesarstva ter stran od oči javnosti.

Zdaj pa se je prvič po svojem šokantnem umiku iz športa znova pojavil na kateri izmed dirk. Resda le v vlogi gledalca, a že njegov prihod na start slovite dirke Amstel Gold ter kasnejše spremljanje dirke tik pod vznožjem klanca Cauberg, je navdušilo Nizozemčeve številne navijače, ki so začutili, da njihov junak počasi pogreša svoje nekdanje življenje.

Pri kolesarski ekipi slovenskega šampiona Primoža Rogliča so sicer pred začetkom sezone resno računali na izjemnega Nizozemca, da bi bil del njihove ekipe s tremi kapetani (poleg Primoža in Dumoulina še Steven Kruijswijk), ki bi znova poizkusila napasti zmago na sloviti Dirki po Franciji.

Toda nekdanji zmagovalec Gira je le nekaj dni kasneje svoje moštvo šokiral z željo, da bi se zaradi pritiska in stresa želel za nedoločen čas umakniti iz sveta profesionalnega kolesarstva.

Mnogi so se zbali, da to pomeni dokončno slovo Dumoulina od kolesarskih dirk najvišje ravni, toda ekipa ga je vseeno podprla in mu ves čas stala ob strani.

"Ekipa me podpira, kar je resnično odličen občutek. Kot da bi mi 100-kilogramski nahrbtnik zdrsnil z ramen. Po novem se zjutraj spet zbujam srečen," je bil nad podporo svoje ekipe navdušen Dumoulin, ki se ob svojem umiku ni želel spuščati v ugibanja, če gre za dokončno slovo.

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

Novica o Dumoulinovem slovesu je precej razočarala tudi našega Rogliča, ki je bil navdušen nad idejo, da ekipa napade Tour s tremi kapetani, saj bi bil sam tako dosti bolj razbremenjen, ostale ekipe pa bi se morale skoncentrirati na več kolesarjev Jumbo-Visme in jim ne bi bilo dovolj, da ves čas pazijo le na Rogliča.

Dumoulin je namreč v preteklosti že večkrat dokazal, da je sposoben največjih uspehov na tritedenskih dirkah, saj je dosegel skupno zmago in drugo mesto na Giru (katerim je dodal še 4 etapne zmage), leta 2018 pa je bil na Touru (na katerem ima tri etapne zmage) boljši od njega le Geraint Thomas. Blestel je tudi že na Vuelti, kjer je dosegel dve etapni zmagi, leta 2015 pa izgubil skupno zmago na predzadnji etapi.

Pa tudi če Dumoulin ne bi uspel ujeti forme, kot jo je kazal pred tremi leti, ko še ni imel težav s poškodbami, se je izjemni Nizozemec vedno pripravljen podrediti svojemu kapetanu, kar je dokazal že na lanskem Touru, ko se je zaradi nekoliko slabše forme žrtvoval za Primoža in opravljal vlogo zvestega pomočnika.

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

V vsakem primeru je bila izguba Dumoulina hud udarec za Jumbo-Vismo in Primoža Rogliča. A vendarle naj bi se kazala luč na koncu tunela...

Takoj po objavi slike z dirke Amstel Gold so se pojavili tudi številni komentarji, da je bil v zadnjih tednih izjemni Nizozemec pogosto opažen med treningom. Spravil naj bi se na svoje kolo za kronometer in si nadel dres Jumbo-Visme ter se ponovno posvetil svoji nekdanji ljubezni.

Kljub tem vzpodbudnim utrinkom pa pravih novic o datumu njegovega morebitnega povratka med elito zaenkrat še ni, toda navijače je zagotovo navdušil že njegov prihod na eno izmed največjih klasik na svetu, pa najsi to pomeni karkoli.

Lepo je namreč ponovno videti Dumoulina, ki uživa v kolesarstvu. Morda pa vendarle ni vse tako črno glede njegove kolesarske prihodnosti...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice