Šport
5034 ogledov

Roglič odkrito o vzrokih za poraz

primož roglič Epa
Najboljšemu kolesarju na svetu je zmago na valonski puščici v zadnjih metrih odrekel Julian Alaphilippe.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je prestižno belgijsko klasiko končal na drugem mestu, potem ko je je bil v zaključku dirke od njega za malenkost močnejši Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step).

alaphilippe Spopad velikanov Šport Kakšna drama: Rogliču se je tik pred ciljem zgodilo tole

Enaintridesetletni Kisovčan je v ospredju čakal na primeren trenutek za napad, za katerega se je odločil približno 400 metrov pred ciljem na najbolj strmem delu vzpona Mur de Huy (1,2 km/10,4 %).

primož roglič | Avtor: Epa Epa
Čeprav si je privozil lepo prednost, se mu je Alaphilippe vztrajno približeval in ga dobrih 70 metrov pred ciljem tudi prehitel.

"Nisem prav veliko razmišljal, le pokazati sem želel, da sem pripravljen za ta zahteven izziv. Bilo je zabavno, a si nisem predstavljal takšnega zaključka. Na tako zahtevni dirki si nisem želel naložiti preveč pritiska, ampak res sem si želel zmage," je povedal zmagovalec.

"Bil sem na pravem mestu, ko je napadel. Ekipa je opravila res dober posel. Seveda moraš paziti na vse kolesarje in biti na koncu kljub napetem dogajanju na vzponu dovolj v ospredju za ključni napad. Vedel sem, da bo težko. Mislim, da je ta zmaga najlepša od vseh treh tukaj. Zdaj bi rad nekoliko užival in ne mislil na nedeljo," je dodal.

Roglič je po porazu športno čestital Francozu in priznal, da so ga tokrat noge pustile na cedilu. "Julian me je ujel in prehitel. Definitivno je bil tokrat najmočnejši in lahko mu le čestitam. Zmago si je zaslužil. Bil pa je to zelo zahteven vzpon. Bil sem v ospredju in si rekel, 'zakaj pa ne'. Če bi imel malce močnejše noge, bi zmagal. Tako pa je bil še nekdo močnejši," je dejal Slovenec.

"Na tem zadnjem vzponu ne gre filozofirati ali taktizirati. Tisti, ki je najmočnejši, zmaga. Če si dovolj močan, napadeš in lahko zmagaš. Vsekakor je to dobra priprava za Liege. Valonska puščica je lepa, hitra dirka. Zadovoljen sem s svojo formo, a vedno si želiš zmagati. Komaj čakam na nedeljo in upam, da bo razplet drugačen. Gre za povsem novo dirko in videli bomo, kdo bo imel tam najmočnejše noge," je še povedal 31-letnik.

janez brajkovič Žalostno Šport Brajkovič znorel: "Zato pa je kolesarstvo tam, kjer je" pogačar Izključitev Šport Pogačar žrtev bizarne odločitve: "Saj se šališ, kajne?"
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.