Šport
3343 ogledov

Brajkovič znorel: "Zato pa je kolesarstvo tam, kjer je"

Jan Polanc, Jani Brajkovič, DP v kolesarstvu 2020 Igor Kovačič
Na izključitev kolesarske ekipe UAE Team Emirates se je odzval tudi Jani Brajkovič.

Nekdanji svetovni prvak v kategoriji mlajših članov Jani Brajkovič je izrazil ogorčenje ob izključitvi ekipe UAE Team Emirates z dirke Valonska puščica zaradi dveh pozitivnih vzorcev na koronavirusa.

Oba pozitivna akterja, šlo je za Diega Ulissija in člana spremljevalnega osebja, sta bila od pozitivnega vzorca kar trikrat negativna na testiranju, a je moralo moštvo vseeno odpovedati udeležbo, kar je ujezilo tudi prvega zvezdnika ekipe Tadeja Pogačarja.

pogačar Izključitev Šport Pogačar žrtev bizarne odločitve: "Saj se šališ, kajne?"

Pogačarjevo objavo na twitterju je komentiral tudi Brajkovič, ki je zapisal: "Vsak laboratorij bi moral povedati, koliko ciklov vsebuje testiranje in v katerem ciklu je bil dosežen prag zaznave. Pacient bi moral imeti pravico dostopati do izvida. Prenehajte z ljudmi ravnati kot z idioti in z njimi govoriti kot z dojenčki."

"PCR testi, ki so trenutno v uporabi, niso nobeno zlato pravilo, temveč sodijo v smeti. Žal mi je za kolesarje in vse, ki so bili v tem prizadeti. Da te z dirke izključijo zaradi lažno potizivnih primerov, še posebej če je bilo dokazano, da je šlo za lažno pozitivne," je bil ogorčen 37-letni Metličan, ki ga je močno zmotila tudi neodzivnost drugih udeležencev Valonske puščice.

"Koliko drugih ekip je žalostnih in razočaranih, ker je bila UAE Team Emirates izključena z dirke? Tako je... Zato pa je profesionalno kolesarstvo tam, kjer je. Pljuvate v lastno skledo," je v precej ostrem tonu zaključil Brajkovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.