Šport
49501 ogledov

Lažno upanje za Rogliča, Jumbo-Visma potrdila slabo novico

dumoulin roglič Epa
Nizozemska ekipa Jumbo-Visma je uradno potrdila, da Primož Roglič na Touru ne bo mogel računati na Toma Dumoulina.

Slovita nizozemska kolesarska ekipa Jumbo Visma, za katero od leta 2016 nastopa tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič, je sporočila, da bo na letošnji dirki po Franciji namesto Nizozemca Toma Dumoulina nastopil Danec Jonas Vingegaard. Za 24-letnega Danca bo to prvi nastop na francoski pentlji, ki se bo začela 26. junija v Brestu.

Gijs Leemreize Diskvalifikacija Šport Jumbo-Visma prva odmevna žrtev novega pravilnika

Iz nizozemske ekipe so sporočili, da bosta na začetku dirke vlogo vodje ekipe imela Roglič in Nizozemec Steven Kruijswijk. Roglič je lani osvojil drugo mesto v generalni razvrstitvi na najbolj prestižni večetapni kolesarki preizkušnji na svetu za rojakom Tadejem Pogačarjem, Kruijswijk pa je leto dni pred tem zasedel skupno tretje mesto. Pred njim sta bila le Kolumbijec Egan Bernal in Britanec Geraint Thomas.

carapaz Diskvalifikacija Šport Carapaz ni mogel pretentati komisarjev

Za Jumbo-Visma bodo na letošnjem Touru poleg Rogliča, Kruijswijka in Vingegaarda nastopili še Mike Teunissen, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Tony Martin.

Dumoulin je sicer pred dnevi vzbudil nekaj upanja, da bi se morda lahko vendarle udeležil prihajajoče francoske pentlje, potem ko se je v vlogi gledalca udeležil dirke Amstel Gold.

Tom Dumoulin Upanje ostaja Šport Ali fotografija s slovite klasike razkriva odlično novico za Primoža Rogliča?

Nizozemec bi bil ob normalnem poteku dogodkov eno glavnih orožij Jumbo-Visme na dirki po Franciji, a je pred sezono presenetil z razkritjem, da se bo zaradi prevelikega stresa in izgorelosti začasno umaknil iz kolesarstva. 

Kdaj, če sploh še kdaj, naj bi se Dumoulin vrnil k tekmovanjem, za zdaj še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.