Šport
1134 ogledov

Pogačar: Trenutno živim kolesarske sanje

Tadej Pogačar Epa
Po nekaj mesecih še druga slovenska zmaga na dirki Liege-Bastogne-Liege.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je poskrbel za drugo slovensko zmago na velikih kolesarskih spomenikih, poleg dirke Liege-Bastogne-Liege v to kategorijo sodijo še preizkušnje Milano-Sanremo, Pariz-Roubaix, dirka po Flandriji in dirka po Lombardiji), potem ko je v podobno tesnem zaključku lani na tej dirki slavil Primož Roglič (Jumbo-Visma). Obakrat je v finišu kratko potegnil svetovni prvak Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), ki je bil lani nato zaradi oviranja v sprintu še diskvalificiran.

Pogačar je danes postal prvi zmagovalec dirke po Franciji z zmago na Liege-Bastogne-Liege po Luksemburžanu Andyju Schlecku, ki je tam slavil leta 2009.

"Nimam besed. Ta dirka mi je resnično všeč in zmagati tukaj proti vsem tem imenom je nekaj neverjetnega. Vedel sem, da bo šel Alahilippe na konec in sprintal od daleč, želel sem mu le slediti in imel sem srečo, da je veter deloval v mojo korist, saj sem prišel od zadaj in imel več hitrosti," je takoj po zmagi dejal član UAE Team Emirates.

Slednji v sredo na valonski puščici belgijske oblast niso dovolile nastopiti, saj so testi na novi koronavirus pokazali dva lažno pozitivna izida v njegovi ekipi. Dodatna motivacija za Liege, kot je pristavil Pogačar: "Bili smo res razočarani, ker nismo smeli začeti valonske puščice, saj smo imeli dobro ekipo tudi z lanskim zmagovalcem Marcom Hirschijem. Za vse nas je bila to izgubljena priložnost, a motivirani smo bili za današnjo preizkušnjo in vse se je srečno izšlo."

Mladi kolesar je moral odgovoriti še na vprašanje, da je v tem trenutku po zmagah na največjih dirkah kralj kolesarstva. "Ne vem, kako naj na to odgovorim. Trenutno le živim kolesarske sanje," je še dejal Pogačar, ki ga zdaj čaka počitek pred začetkom priprav na dirko po Franciji.

Veliko je slovenska javnost pričakovala tudi od v sredo drugouvrščenega na valonski puščici Rogliča. Tokrat 31-letnik ni imel dovolj močnih nog, da bi sledil napadu Kanadčana Michaela Woodsa dobrih 13 km pred ciljem, ko so se slednjemu lahko pridružili le Pogačar, Alaphilippe, na koncu tretji David Gaudu (Groupama-FDJ) in veteran Alejandro Valverde (Movistar), ki je prav danes praznoval 41. rojstni dan. Na koncu je bil Roglič 13., pred njim pa je bil na desetem mestu še tretji slovenski predstavnik na dirki Matej Mohorič (Bahrain Victorious). Lani je tam za tretjim Pogačarjem zasedel četrto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice