Šport
16402 ogledov

Poraženec razkril, kaj si misli o Pogačarjevi strategiji

Epa
Svetovni prvak Julian Alaphilippe je dostojanstveno sprejel drugi zaporedni tesen poraz na dirki Liege - Bastogne - Liege. Obakrat bil zanj usoden slovenski kolesar.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) je mral še drugo leto zapored na spomeniku Liege - Bastogne - Liege priznati premoč slovenskemu kolesarju.

Potem ko mu je lani zaradi prehitrega slavja zmago odrekel Primož Roglič (Jumbo-Visma), kasneje pa je bil zaradi nevarne vožnje degradiran celo na peto mesto, ga je letos v zaključnem šprintu peterice ugnal Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Tadej Pogačar Šampion Šport Pogačar: Trenutno živim kolesarske sanje

Pogačar, ki ga je na nedeljski dirki dodatno motivirala prepoved nastopa na valonski puščici, je poskrbel za drugo slovensko zmago na kolesarskih spomenikih (Milano - Sanremo, Pariz - Roubaix, po Flandriji in po Lombardiji).

alaphilippe | Avtor: Epa Epa
Alaphilippe, pred dnevi zmagovalec valonske puščice, kjer je v razburljivem finišu ugnal Rogliča, nad porazom proti aktualnemu zmagovalcu dirke po Franciji ni bil pretirano razočaran.

"Ne, ne ne," je na vprašanje, ali ga je presenetil Pogačarjev sprint v zaključku dirke, odvrnil svetovni prvak. "Imel je višjo hitrost in več moči od mene. To je bila lepa zmaga zanj. Čestitam mu. Vesel sem, da sem na stopničkah," je dodal.

Razočaranje je bilo neprimerljivo manjše kot lani, kot je za nekaj trenutkov celo mislil, da je dirko dobil, a so se mu po ogledu fotofiniša sanje hitro razblinile. 

"Zagotovo bi si želel zmage, vendar sem lahko zadovoljen. Dirka je bila težka, ekipa je opravila odlično delo. Osredotočen sem bil na dober sprint, a je bil Tadej močnejši od mene. Zaslužil si je."

"Prišel sem z veliko željo po zmagi, dal sem vse od sebe. Zadnji vzpon je bil res zahteven. Ekipa je dobro sodelovala vse do konca. Ničesar ne obžalujem," je povedal 28-letnik in dodal: "Ni tako slabo zaostati samo za zmagovalcem dirke po Franciji. Pogačar je bil zelo pameten. Dirkal je tik za mano, napadel je od zadaj in na koncu se mu je to obrestovalo. Izbral je pravi trenutek in imel je dovolj moči. Bravo. Čudovita zmaga."

Julian Alaphilippe je spomenik Liege - Bastogne - Liege že trikrat končal na drugem mestu (2015, 2020, 2021). Lani je sicer po kazni nazadoval na peto.

Komentarjev 1
  • Mrazek 08:12 27.april 2021.

    Verjetno z velikim knedlom v grlu!

Sorodne novice