Šport
7624 ogledov

Italijanski časnik razkril izjemno novico za slovenske ljubitelje kolesarstva

Tadej Pogačar Epa
Kot vse kaže, bomo lahko na Dirki po Sloveniji spremljali tudi aktualnega zmagovalca Toura.

Po enoletnem premoru bo Slovenija vnovič gostila pisano kolesarsko karavano in nekatere najboljše kolesarje sveta, ki se bodo potegovali za zeleno majico zmagovalca na 27. kolesarski dirki Po Sloveniji.

Napeto merjenje moči v boju za zeleno (fight for green) na zahtevnih in razgibanih trasah letošnje dirke bomo lahko spremljali od 9. do 13. junija 2021, tudi tokrat s prenosom na Televiziji Slovenija ter na mednarodni televizijski mreži Eurosport.

Organizatorji se vsako leto trudijo na dirko privabiti največja kolesarska imena sveta in le kdo bi lahko bolje popestril dirko od aktualnega zmagovalca Dirke po Franciji?

Letos bi se namreč lahko zgodilo prav to, saj naj bi bili zelo blizu dogovora, da se na startu največje slovenske kolesarske dirke pojavi tudi Tadej Pogačar.

O tej možnosti smo slovenski mediji sicer poročali že pred nekaj časa, zdaj pa je kot strela iz jasnega udarila novica v najbolj slovitem italijanskem časniku, Gazzetti dello Sport.

Italijani so namreč objavili novico, da je dosti bolj verjetno, da se bo najmlajši zmagovalec Dirke po Franciji v zadnjih 116 letih odločil, da se v pripravah na letošnji Tour udeleži svoje domače dirke, kot pa Kriterija Dauphine.

Pogačar naj bi se namreč pred kamerami tujih tv-hiš v nedeljo po zmagi na dirki Liege-Bastogne Liege zagovoril, da je njegov naslednji cilj pred Tourom zmaga na Dirki po Sloveniji, na kateri je nastopil že trikrat, a se še ni uspel povzpeti na zmagovalni oder.

Dirka po francoski pokrajini (30. 5. - 6. 6.) se sicer zaključi tri dni pred slovensko preizkušnjo, a se vseeno zdi malo verjetno, da bi se najboljši kolesarji sveta tik pred velikim ciljem sezone udeležili kar obeh dirk. Potrebno bo izbrati eno...

In če je verjeti italijanskim medijem, je drugi kolesar lanske sezone dosti bližje odločitvi, da se pojavi na slovenskih cestah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice