Šport
155 ogledov

Borili so se za njegovo življenja, zdaj se vrača

jakobsen nesreča Epa
Jakobsen se vrača na dirki po Turčiji.

Nizozemec Fabio Jakobsen se po hudih poškodbah glave in obraza po več kot osmih mesecih vrača v kolesarsko karavano na dirki po Turčiji med 11. in 18. aprilom. Jakobsen je 6. avgusta na dirki po Poljski po nepremišljeni potezi rojaka Dylana Groenewegna padel v ograjo v ciljnem sprintu, zdravniki pa so se nekaj dni celo boril za njegovo življenje.

Štiriindvajsetletnik je v zadnjih osmih mesecih prestal številne operacije obraza, na kolo pa se je vrnil konec novembra lani. Vmes je moral večkrat prekiniti proces treninga zaradi zdravstvenih posegov, v zadnjih tednih pa je nemoteno treniral z moštvom Deceuninck-Quick-step, ki ga je prijavila za dirko po Turčiji.

dirka po Poljski množičen padec Grozljiv padec Šport Jakobsen se bori za življenje, zdravnica razkrila obseg poškodb Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Video Šport Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

"Dosegel sem že enega od ciljev; da se vrnem na dirke profesionalne ravni. Naslednji cilj je dobiti kakšno dirko. Vseeno pa menim, da je moj največji dosežek, da še vedno ljubim kolesarjenje ne glede na to, kaj se je zgodilo," je Jakobsen dejal v posnetku za belgijsko moštvo.

"Gre mi kar dobro, trenutno se posvečam fizični pripravi. Res je lepo, da sem znova del profesionalnega kolesarstva. Trenirati z moštvenimi kolegi, preživljati čas z njimi, jesti za isto mizo, to so tiste malenkosti, ki so zdaj zame zelo posebne," je še dodal 24-letnik.

Upa, da bo lahko v prihodnosti dosegel raven, na kateri je že bil kot eden najbolj talentiranih sprinterjev v karavani. V karieri je slavil na 18 dirkah.

Jumbo-Visma Grozili tudi otroku Šport Zvezda Jumbo-Visme tarča groženj s smrtjo: "Prejel sem zanko za svojega otroka!" Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen Šport Po hudem padcu razkril: "Bal sem se, da bom umrl!"

Medtem ko je moral Jakobsen več kot osem mesecev čakati na vrnitev v karavano po poškodbi, bo moral Groenewegen (Jumbo-Visma) na iztek devetmesečne kazni počakati še mesec dni, preden se bo podal na dirko po Madžarski od 12. do 16. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice