Šport
697 ogledov

Udeleženca grozljive nesreče sta se srečala iz oči v oči

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Profimedia
Nizozemec v moštvu Jumbo-Visma se je osebno opravičil Fabiu Jakobsenu za nesrečo na lanski dirki po Poljski.

Nizozemski kolesar Dylan Groenewegen, ki je lani na dirki povzročil nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval njegov rojak in sprinterski tekmec Fabio Jakobsen, se je pred 14 dnevi z njim srečal.

Kot je sam dejal, naj vsebina pogovora ostane skrivnost, zatrdil pa je, da je bilo srečanje prijateljsko, na njem naj bi čustveno razčistila stvari.

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Rogličev kolega Šport Povzročitelj grozne nesreče se vrača

"Prvi stik je bil z njegovim očetom, ki mi je vrnil prijateljska sporočila. Oče je bil tudi posrednik pri najinem srečanju. To je bilo čustveno, na njem sva razbremenila najini srci. Najbolj sem vesel, da že lahko tekmuje, tudi sam pa se vračam na dirke," je za Sporzo dejal Groenewegen.

Krivica Šport Rogličeva ekipa žrtev škandalozne odločitve: "Uci, sram vas je lahko!" Fabio Jakobsen Kolesarski as Šport Prvič o padcu, ki bi ga lahko stal življenja

Groenewegnu se je iztekla kazen zaradi povzročitve nesreče, tako da bo nastopil na dirki po Italiji, Jakobsen pa je že tekmoval na dirki po Turčiji. Kolesar ekipe Jumbo Visma, ki je nekaj časa prejemal grožnje s smrtjo in ga je morala ščititi policija, pravi, da je za Giro dobro telesno pripravljen, skrbi pa ga psihološka pripravljenost. Kako ga bo sprejel peloton, ne ve, pripravljen pa je na vse.

"Najbrž bodo taki, ki me bodo še naprej obsojali, in taki, ki me bodo sprejeli prijazno. To povsem razumem, sprejel bom vsaka čustva," je dejal Groenewegen.

primož roglič Zelo tvegano Šport Jumbo-Vismo vztraja pri odločitvi glede Rogliča
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.