Šport > Kolesarstvo
9578 ogledov

Iz Tadejeve ekipe zanikali govorice: Pogačar uradno izpušča ta vrhunec sezone!

Tadej Pogačar Reševalni pas/Twitter
Zmagovalec Dirke po Franciji se bo že naslednji teden pojavil na treningu ekipe UAE Team Emirates v Alicanteju in ne bo več tekmoval na dirkah v ciklokrosu.

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je v letu 2021 pokazal ves svoj razkošen talent in vsestranskost, a so iz ekipe UAE Team Emirates vseeno potrdili, da dvakratni zaporedni zmagovalec Dirke po Franciji ne bo nadaljeval z nastopi v ciklokrosu kljub njegovi spektakularni zmagi izpred nekaj dni na drugi dirki za Pokal Slovenije v ciklokrosu, ki je potekala v Ljubljani.

Pogačar je v zelo težki konkurenci premagal še enega slovenskega kolesarskega asa Luko Mezgeca ter se tako veselil še ene zmage v disciplini, v kateri je celo osvojil državni naslov leta 2018.

Po spletu so se tako pojavila že številna ugibanja, ali se bo pozimi pred začetkom sezone v cestnem kolesarstvu morda pomeril celo proti dvema največjima v tej disciplini ter superzvezdnikoma kolesarstva Woutu van Aertu in Mathieu van der Poelu.

Toda tiskovni predstavnik ekipe UAE Team Emirates je za italijansko Sporzo ovrgel vse podobne govorice ter poudaril, da je bila ljubljanska preizkušnja edina te sorte na Pogačarjevem koledarju za to zimo.

S tem je tudi jasno prekinil vsa ugibanja, ali bi se morda lahko nekdanji slovenski državni prvak pojavil celo na startu Svetovnega prvenstva v ciklokrosu, ki bo konec januarja na sporedu v Fayettevillu. Za ekipo UAE Team Emirates in njihovega glavnega aduta bodo tako znova glavne cestne preizkušnje in se bodo brez večjih težav odpovedali vrhuncu sezone za ljubitelje ciklokrosa.

"Tadej je bil v nedeljo na startu ciklokrosa v Ljubljani zato, ker se je odvil v bližini njegovega doma," so izjavili iz UAE Team Emirates: "Prav tako je dirko pomagala organizirati njegova mladinska ekipa 'Pogi Team'. Nastopil je zato, da jo podpre. To je bil prvi in zadnji ciklokros sezone za Pogačarja. Naslednji teden bo že odpotoval v Španijo na ekipni trening kamp."

Tadej Pogačar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Trening kamp ekipe UAE Team Emirates v španskem Alicanteju bo sicer trajal od 5. do 17. januarja. Pogačar bo nato svojo tekmovalno sezono začel šele konec februarja, zato so bile pogoste govorice, da bi se vmes lahko preizkusil še na Svetovnem prvenstvu v ciklokrosu.

Sezono bo tako začel z Dirko po ZAE, njegov spomladanski urnik pa zajema tri velike spomenike kolesarstva - dirko Milano-San Remo, Dirko po Flandriji in dirko Liege-Bastogne-Liege. Pred slednjo se bo preizkusil še na Dirki po Baskiji, kot pripravo na Dirko po Franciji pa naj bi opravil tudi Dirko po Sloveniji.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Leto 2021 Šport Prvič trije Slovenci med kandidati za najboljšega športnika na svetu Tadej Pogačar ciklokros Stožice Ciklokros Šport Pogačar slavil v blatu ljubljanskih Stožic Tadej Pogačar Video Šport To je pet vrhuncev Pogačarjeve sezone
Komentarjev 1
  • Laura_Deblois 09:31 01.januar 2022.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦