Šport > Kolesarstvo
21670 ogledov

Eden najbolj znanih obrazov kolesarstva: "Roglič nima možnosti, on je..."

Jonathan Vaughters Profimedia
Kolesarska legenda je dobro razjezila navijače enega izmed dveh najboljših kolesarjev zadnjih dveh let.

Kolesarska sezona se počasi začenja in že se pojavljajo prve napovedi. Kdo bo najboljši kolesar UCI-jeve lestvice, kdo bo belestel na spomladanskih klasikah, kdo bo novi (ali morda stari) svetovni prvak... ter seveda, kdo bo zmagovalec letošnjega Toura, so najpogostejša vprašanja.

Prav na slednje pa je ponudil svoje pogled Jonathan Vaughters, legendarni kolesar, ki je imel dovolj jemanja nedovoljenih poživil (svoje dejanje je tudi priznal) ter je rajši predčasno končal kariero, kot da bi še naprej bil del te kulture, vse od takrat pa se bori za čistost kolesarstva in danes opravlja funkcijo športnega direktorja pri kolesarski ekipi EF-Education-Easy Post (nekdanji Garmin, kasneje Cannondale).

Vaughters je namreč precej dobro razburil duhove s svojo izjavo, da lahko Tadeja Pogačarja strmoglavita s prestola le dva kolesarja, to sta Egan Bernal (izjavo je podal le nekaj ur pred grozljivo Kolumbijčevo nesrečo) in Jonas Vingegaard.

Seveda so se nemudoma pojavila številna vprašanja, če je pozabil na Primoža Rogliča, toda Vaughters je prepričan, da Slovenec nima možnosti. "Je praktično Sean Kelly modernega kolesarstva. Lahko zmaga praktično vse. Razen Toura," je Vaughters primerjal Slovenca z legendarnim Ircem, ki je kraljeval na mnogih etapnih (in enodnevnih) dirkah, a na Touru ni mogel višje kot do četrtega mesta.

"Še boljša primerjava: Je Tony Rominger," je nadaljeval Vaughters, kateremu so preko socialnih omrežij nasprotovali številni strokovnjaki in ljubitelji kolesarstva, ki verjamejo v Primoža. Rominger je sicer kolesar, ki je blestel v devetdesetih in je dobil Giro ter kar trikrat Vuelto in še druge številne prestižne etapne dirke, a je imel to nesrečo, da se je moral na Touru spopadati z nepremagljivim Miguelom Indurainom.

Vaughters je za konec še pojasnil, zakaj sam Rogliču ne pripisuje nobenih možnosti ter kot edina resna nasprotnika Pogačarju vidi le Bernala in Vingegaarda.

"Če bi radi poznali mojo logiko, je preprosta. Tour se začne na Danskem. In poteka preko granitnih kock. Bočni veter in granitne kocke bodo pomembni dejavnik. Pog je povsem naraven kolesar. Vse poteka gladko, je povsem sproščen na kolesu. Rog pa je pravi atlet, toda ves trd na kolesu. Pogostokrat udeležen v padce. To ni dobro na kamenju in z leti se vse skupaj še poslabša."

"Ne razumem, zakaj vsi ti Twitter čudaki mislijo, da poizkušam očrniti njegovo zapuščino ali nekaj takega. Na vse skupaj zgolj gledam objektivno. Mislim, saj tudi Rominger je bil hudičevo dober kolesar. Dosti boljši, kot sem sam kdajkoli bil. V mojih besedah ne sramotim nikogar," je zaključil športni direktor ekipe, ki pa kot možnega nasprotnika Pogačarju tudi ni izpostavil nobenega od svojih kolesarjev, pa čeprav ima v moštvu taka imena, kot so Rigoberto Uran, Esteban Chaves ter Hugh Carthy.

Tadej Pogačar Vzpodbudne novice Šport Pogačar v hudih skrbeh za prijatelja: "Drži se, šampion!" Novak Đoković Eden najboljših Šport Kolesarski zvezdnik besno udaril: "Nisem neka vrsta Novaka Đokovića!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.