Berto Zavcu ponudil povratni dvoboj

Foto: Matija Brodnjak
Foto: Matija Brodnjak
Nemška tiskovna agencija poroča, da naj bi Andre Berto slovenskemu boksarskemu šampionu Dejanu Zavcu že ponudil povratni dvoboj, potem ko mu je v nedeljo zjutraj po slovenskem času odvzel naslov svetovnega prvaka po verziji IBF.
Oglej si celoten članek

Slovenski boksar Dejan Zavec je davi v ameriškem Biloxiju izgubil šampionski pas po verziji IBF v velterski kategoriji, potem ko je po zdravniški odločitvi po peti rundi zaradi poškodbe očesa moral predati dvoboj proti Američanu Andreju Bertu. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, naj bi Berto Zavcu takoj po tekmi že ponudil povratni dvoboj.

Kot so sporočili iz ekipe SES v nemškem Magdeburgu, kjer 35-letni Ptujčan trenira, je Američan povratni dvoboj že ponudil. "Upamo, da bo Berto držal besedo. Dvoboj je odločila poškodba in ne športni obračun. Dejan je danes v ZDA pokazal svoje znanje. Z grenkobo smo morali predčasno prekiniti dvoboj, a zdravje športnika ima vedno prednost," je med drugim povedal Zavčev menedžer Ulf Steinforth.

V Zavčevem taboru menijo, da si slovenski boksar povratni dvoboj zasluži, saj so preštete sodniške točke pokazale, da je imel Američan, ki je bil svetovni prvak po verziji WBC že med leti 2008 in 2011, v petih rundah tokratnega dvoboja le malenkostno prednost. Po neuradnih podatkih je eden od sodnikov imel na lističu neodločen izid, druga dva pa točko prednosti za Berta.

Na spletni strani SES so zapisali tudi, da je bil dvoboj v uvodnih rundah napet in povsem odprt ter da je Zavec iz runde v rundo postajal nevarnejši, za poškodbo, po kateri je Berto zmagal s tehničnim knockoutom, pa naj bi bil kriv udarec z glavo. Poškodba očesa je bila nato preveč nevarna za zdravje slovenskega boksarja, da bi mu vodstvo ekipe dovolilo nadaljevati dvoboj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.