Šport
3 ogledov

Berto Zavcu ponudil povratni dvoboj

dejan zavec biloxi Matija Brodnjak
Nemška tiskovna agencija poroča, da naj bi Andre Berto slovenskemu boksarskemu šampionu Dejanu Zavcu že ponudil povratni dvoboj, potem ko mu je v nedeljo zjutraj po slovenskem času odvzel naslov svetovnega prvaka po verziji IBF.

Slovenski boksar Dejan Zavec je davi v ameriškem Biloxiju izgubil šampionski pas po verziji IBF v velterski kategoriji, potem ko je po zdravniški odločitvi po peti rundi zaradi poškodbe očesa moral predati dvoboj proti Američanu Andreju Bertu. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, naj bi Berto Zavcu takoj po tekmi že ponudil povratni dvoboj.

Kot so sporočili iz ekipe SES v nemškem Magdeburgu, kjer 35-letni Ptujčan trenira, je Američan povratni dvoboj že ponudil. "Upamo, da bo Berto držal besedo. Dvoboj je odločila poškodba in ne športni obračun. Dejan je danes v ZDA pokazal svoje znanje. Z grenkobo smo morali predčasno prekiniti dvoboj, a zdravje športnika ima vedno prednost," je med drugim povedal Zavčev menedžer Ulf Steinforth.

V Zavčevem taboru menijo, da si slovenski boksar povratni dvoboj zasluži, saj so preštete sodniške točke pokazale, da je imel Američan, ki je bil svetovni prvak po verziji WBC že med leti 2008 in 2011, v petih rundah tokratnega dvoboja le malenkostno prednost. Po neuradnih podatkih je eden od sodnikov imel na lističu neodločen izid, druga dva pa točko prednosti za Berta.

Na spletni strani SES so zapisali tudi, da je bil dvoboj v uvodnih rundah napet in povsem odprt ter da je Zavec iz runde v rundo postajal nevarnejši, za poškodbo, po kateri je Berto zmagal s tehničnim knockoutom, pa naj bi bil kriv udarec z glavo. Poškodba očesa je bila nato preveč nevarna za zdravje slovenskega boksarja, da bi mu vodstvo ekipe dovolilo nadaljevati dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.