Besni Dončić strgal svoj dres

Foto: Print Screen luka dončić
Slovenski košarkar bo zaradi nespametnih potez na nedavni tekmi z Indiano moral odpreti svojo denarnico.
Oglej si celoten članek

Vodstvo košarkarske lige NBA je Luko Dončića kaznovalo z 10.000 dolarji kazni, ker je na obračunu z Indian Pacers žogo brcnil med gledalce. Mladi zvezdnik Dallasa je pred tem prejel drugo tehnično napako in si tako prislužil predčasen sprehod pod prho. "To je odločitev lige, ki jo spoštujem. Tega ne bi smel narediti," se je na kazen odzval 19-letnik.

NBA Dončić zaradi neprimernega obnašanja dobil visoko kazen

NBA je odločitev o vzgojnem ukrepu sporočila pred začetkom tekme med Mavericksi in Clippersi, na kateri je Dončić k zmagi svojega moštva (106:98) prispeval 17 točk, sedem skokov, šest podaj, ukradeno žogo in blokado. Imel je le 33-odstoten met iz igre (5/15), saj je zgrešil vseh osem poskusov za tri točke.

Prvi strelec Dallasa je bil Harrison Barnes z 20 točkami, 17 jih je dodal povratnik Dennis Smith Jr. Prvi skakalec moštva DeAndre Jordan je tokrat pobral kar 16 žog.

Dončić ni bil zadovoljen s prikazanim na parketu, zato je po zgrešeni trojki ob izteku prvega polčasa strgal svoj dres. "Nisem igral dobro. Jezen sem bil nase," je pojasnil. Po tekmi je odločno zavrnil namigovanja novinarke, da bi morda potreboval premor.

"Ne potrebujem odmora. Odigrati moramo 82 tekem. Ne moreš na vseh igrati dobro. Pridejo slabe tekme. Čez dva dni nas čaka nova."

Luka Dončić

Slovenec je sicer prikazal kar nekaj lepih akcij in si prislužil pohvale nekdanjega košarkarskega zvezdnika in trenerja Los Angeles Clippers Doca Riversa. "Izjemen je. Ves čas se pogovarjamo o njem. Že zadnjič sem dejal, da ga gledam raje kot kateregakoli drugega košarkarja. Fant uživa. To mi je zelo všeč. Je nepopustljiv, vendar ga je veselje gledati. To se je preneslo na ekipo. Njegova igra je tako napredna. Ne samo koši, ampak podaje in vse ostalo. Samo nebo je meja," je dejal Rivers ter potegnil vzporednico med Dončićem in legendarnim Larryjem Birdom.

Kritike Vlade Divac udaril po ljubiteljih Luke Dončića

"Ne samo zaradi igre. Veliko novincev je igralo zelo dobro in dosegalo lepe številke. Gre za njegove vodstvene sposobnosti, igro v ključnih trenutkih in voljo do zmage. Zelo se pozna, kadar je Luka na klopi ali na igrišču. Malo košarkarjev je spremenilo dinamiko celotnega moštva. Luki je to uspelo," je prepričan trener Clippersov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:21 25. Januar 2019.

    Donćić je enkraten , ker je v klišejsko NBA vnesel nov veter , ki z ustaljenimi navadami igre v NBA …

  • 12:19 24. Januar 2019.

    VE SE ČIGAV SINĆIĆ JE,BALKANC NEKULTURNI !!! Z TO POTEZO JE POKAZAL IZ KATEREGA PLEMENA JE !!! SODNIKI IMAJO ZMERAJ …

  • 05:55 24. Januar 2019.

    Upam,da ne gre po Rodmanovih stopinjah???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.