Biatlonko napadel medved, hitra reakcija ji je rešila življenje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Finska biatlonka Erika Jänkä se je sredi gozda znašla iz oči z rjavim medvedom.
Oglej si celoten članek

Biatlonka Erika Jänkä (27) je preživela bližnje srečanje z dvema rjavima medvedoma, potem ko sta ji kosmatinca prekrižala pot med treningom v neposredni bližini finskega kraja Kuhmo.

Finko je med tekom po gozdni stezi presenetil medved, ki pa zanjo ni pokazal kakšnega posebnega zanimanja. Kmalu zatem se je izza grmovja prikazal še drugi, ki pa za razliko od prvega ni bil tako krotek.

"Bilo je očitno, da me ni vesel," je Jänkä povedala za finski Kuhmolainen.

Medved se je agresivno zapodil proti njej, zato je nagonsko legla na tla in se pretvarjala, da je mrtva. Medtem so ji po glavi rojile črne misli.

"Na pamet mi ni padlo drugega, kot da se uležem na tla in se delam mrtvo. Skozi slušalke sem slišala njegovo dihanje. Čutila sem ga pri nogah. Prevzel me je strah pred smrtjo. Razmišljala sem, ali je to moj konec," je opisala svoje občutke.

Foto: Profimedia Erika Janka

Na srečo se je vse skupaj končalo brez posledic, saj je medved kmalu izgubil zanimanje in odšel svojo pot, Jänkä pa je z mobilnim telefonom poklicala na pomoč.

"Včerajšnje srečanje v naravi mi bo zagotovo še dolgo ostalo v spominu. Nič te ne more pripraviti na strah pred smrtjo. Fizično sem dobro in na srečo ni bilo nobenih poškodb. Hvaležna sem za vse znanje, ki sem ga v življenju pridobila glede gibanja v naravi in srečanj z divjimi živalmi," je na Instagramu zapisala 27-letnica.

Foto: Twitter

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.