Šport > Zimski športi
13905 ogledov

Biatlonko napadel medved, hitra reakcija ji je rešila življenje

Erika Janka Profimedia
Finska biatlonka Erika Jänkä se je sredi gozda znašla iz oči z rjavim medvedom.

Biatlonka Erika Jänkä (27) je preživela bližnje srečanje z dvema rjavima medvedoma, potem ko sta ji kosmatinca prekrižala pot med treningom v neposredni bližini finskega kraja Kuhmo.

Finko je med tekom po gozdni stezi presenetil medved, ki pa zanjo ni pokazal kakšnega posebnega zanimanja. Kmalu zatem se je izza grmovja prikazal še drugi, ki pa za razliko od prvega ni bil tako krotek.

"Bilo je očitno, da me ni vesel," je Jänkä povedala za finski Kuhmolainen.

Medved se je agresivno zapodil proti njej, zato je nagonsko legla na tla in se pretvarjala, da je mrtva. Medtem so ji po glavi rojile črne misli.

"Na pamet mi ni padlo drugega, kot da se uležem na tla in se delam mrtvo. Skozi slušalke sem slišala njegovo dihanje. Čutila sem ga pri nogah. Prevzel me je strah pred smrtjo. Razmišljala sem, ali je to moj konec," je opisala svoje občutke.

Erika Janka | Avtor: Profimedia Profimedia

Na srečo se je vse skupaj končalo brez posledic, saj je medved kmalu izgubil zanimanje in odšel svojo pot, Jänkä pa je z mobilnim telefonom poklicala na pomoč.

"Včerajšnje srečanje v naravi mi bo zagotovo še dolgo ostalo v spominu. Nič te ne more pripraviti na strah pred smrtjo. Fizično sem dobro in na srečo ni bilo nobenih poškodb. Hvaležna sem za vse znanje, ki sem ga v življenju pridobila glede gibanja v naravi in srečanj z divjimi živalmi," je na Instagramu zapisala 27-letnica.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice