Svet
3828 ogledov

18-letnik ubil tri ljudi, ranil jih je šest

Policijske luči Profimedia
Streljal naj bi na naključne mimoidoče.

V mestu Farmington v ameriški zvezni državi Nova Mehika je včeraj 18-letnik streljal na avtomobile in zgradbe, pri čemer je ubil tri ljudi, šest pa jih je ranil. Med ranjenimi sta tudi dva policista. Napadalca je ubila policija, so po poročanju ameriških medijev sporočile lokalne oblasti.

Mladenič se je na strelski pohod po mestu s približno 50.000 prebivalci odpravil okoli 11. ure in domnevno naključno streljal okoli sebe.

Policisti, ki so se odzvali na prijavo, so v nekaj minutah našli napadalca in ga ubili. Napadalec je imel pri sebi najmanj tri kose orožja, med njimi tudi polavtomatsko puško.

Identitete strelca in žrtev še niso sporočili, prav tako ne motiva za dejanje. Stanje vseh ranjenih v strelskem pohodu je stabilno.

Osnovna šola dr. Vita Kraigherja Izginotje Slovenija Šla je po bratca na igrišče in se ni več vrnila Beograd. Polaganje rož pred šolo Žalostna novica Svet Po 12 dneh umrla v Beogradu ustreljena deklica

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:20 16.maj 2023.

    Tragično ! V oči pa pade dejstvo, da Američani te napadalce enostavno likvidirajo..Zakaj bi se ukvarjali z njimi in plačevali sodne postopke in polnili zapore. To utemeljijo z samoobrambo in star je zaključena..