Svet
24969 ogledov

To v priporu počne oče strelca iz Beograda

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Profimedia
Obvestilo uprave policije iz srbske prestolnice glede početja očeta mladoletnega strelca, ki je zakrivil devet smrti.

V srbskih medijih se je pojavila vest, da je oče dečka, ki je zakrivil poboj v osnovni šoli v Beogradu, v svoji celici v priporu z glavo udaril v steno in si tako zadal hude telesne poškodbe. Po poročanju nekaterih naj bi skušal storiti samomor.

Glede vesti se je oglasila Uprava za izrševanje kazenskih sankcij v Srbiji in ostro demantirala poročanje, da naj bi oče 13-letnika skušal storiti samomor. 

"Pripornik s svojim obnašanjem ni nikoli prekršil pravila hišnega reda, niti ni na kakršen koli način skušal ogroziti svoje ali življenje nekoga drugega," so poudarili v sporočilu. 

Poudarili so še, da se z izmišljanjem dogajanja, do katerega v resnici ni prišlo, še dodatno vznemirja javnost, ki je že tako ali tako pretresena z mnogimi napačnimi informacijami, ki so povezane s tragičnim dogodkom, do katerega je prišlo 3. maja na Osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu. 

Beograd streljanje | Avtor: Epa Epa

Razlogi za pripor

Očetu 13-letnika očitajo hujše kršitve splošne varnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen do 12 let. Obramba se na odločitev lahko pritoži. S sodišča so sporočili, da se je sodnik za pripor odločil zaradi posebnih okoliščin, ki kažejo na to, da bi lahko znova ogrožal splošno varnost, kar da bi lahko ogrozilo pošteno vodenje kazenskega postopka.

Po dveh dneh pridržanja so ga zaslišali zaradi suma, da je 13-letnega sina učil streljanja s strelnim orožjem, ko ga je peljal v strelski klub, kjer je vadil streljanje. Osumljen je tudi, da ni ustrezno hranil orožja, s katerim je njegov sin v sredo izvedel strelski napad na šoli.

Oče je na zaslišanju zanikal obtožbe, tožilstvo pa je zanj predlagalo pripor, da ne bi vplival na priče in ponovil kaznivega dejanja ter vznemirjal javnosti. 13-letnik, ki je streljal z očetovo pištolo, kot je znano, po veljavni zakonodaji zaradi starosti ni kazensko odgovoren.

Beograd. Polaganje rož pred šolo | Avtor: Profimedia Profimedia

Predano orožje Po streljanju Svet Neverjetne fotografije predanega orožja v Srbiji Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Nove podrobnosti Svet Beograd: Tako dolgo se je 13-letnik pripravljal na strelski pohod Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Beograd Svet 13-letni morilec iz Beograda ima le dve vprašanji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • log 07:21 16.maj 2023.

    Kaj imate to neko čudno fotografijo. Ta oseba na sliki pod jakno ni 13 letni deček. Že po njegovi višini in rokah se vidi, da gre za odraslega človeka.

  • Kmodri 21:28 15.maj 2023.

    Kako Srbom privzgojiti empatijo? Tako, da preden ustrelijo drugega, ustrelijo sebe...

  • Kmodri 18:13 15.maj 2023.

    Z tolčenjem glave je fotr mladega psihopata na pravi poti ugotovitvi kaj ima v glavi, da je zavozili v vzgoji in posesti orožarne! Za srbske posestnike orožja je, da si z razbijanje glave vprašajo kaj jim bo orožje... Bolj, ko ...prikaži več bo bolela glava pri izvajanju butnskale, manj ga potrebujejo!