Svet
62233 ogledov

13-letni morilec iz Beograda ima le dve vprašanji

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Profimedia Prijetje najstniškega morilca v Beogradu.
Šolar, ki je zakrivil pokol na beograjski osnovni šoli, s svojim obnašanjem vznemirja zdravstveno osebje.

Deček, ki je pretekli teden med pohodom s strelnim orožjem na osnovni šoli Vladislav Ribnikar ubil devet ljudi in jih sedem huje ranil, še ni zaprosil za srečanje s starši, poroča srbski Mondo, ki se sklicuje na vire iz bolnišnice, kjer je morilec nastanjen.

Vseskozi sprašuje, kdaj bo lahko odšel domov, še dodaja omenjeni medij. Njegovo drugo pogosto vprašanje je, kako so ljudje sprejeli njegovo dejanje in kakšne so reakcije javnosti.

"On misli, da je popularen. Kot da pričakuje, da se bo množica zbrala pod njegovim oknom in mu skandirala," je vir iz bolnišnice citiral Mondo. 

Deček je po pisanju časnika povsem miren in zato ne prejema pomirjeval. Ne sooča se z obžalovanjem in s tem preseneča zdravstveno osebje. Pričakuje, da bo lahko kmalu odšel domov in se vrnil v normalno življenje.

Imel še dva polna nabojnika

V preiskavi se je pokazalo, da bi lahko strelec vzel še več življenj. Po strelskem pohodu ga je namreč očitno zgrabila panika, saj je iz šole stopil na dvorišče in poklical policijo, čeprav je imel še dva polna nabojnika in v njih skupno še 34 nabojev.

Vučić proti protestom

Protest v Beogradu | Avtor: Epa Epa

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v ponedeljek obsodil proteste proti nasilju, ki so v Beogradu potekali po nedavnih strelskih napadih. Opoziciji je očital, da izkorišča tragedijo sebi v prid, ne nasprotuje pa niti temu, da bi priljubljenost svoje stranke preveril na predčasnih volitvah, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na protestu so srbskim oblastem sporočili, da bo "vsa Srbija obstala", če do petka ne bodo izpolnile njihovih zahtev, namenjenih ustavitvi nasilja na javnih mestih.

Vučić je po napadih v okviru ukrepov, s katerimi bi preprečili ponovitev tragedij, kakršni sta se zgodili v Beogradu in okolici Mladenovca, nemudoma napovedal zaostritev nadzora nad orožjem. Med drugim je od ponedeljka mogoče brez kakršnihkoli posledic na policijskih postajah predati orožje in strelivo, ki ga ljudje posedujejo nezakonito.

Komentarjev 14
  • Kmodri 22:19 09.maj 2023.

    No, saj bo bo dobil diagnozo hudo motena oseba! Če bo šel domov se verjetno ne bo več vrnil! Zanj je bolje, da ostane tam kjer je. Ampak psihič se tega še ne zaveda!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:59 09.maj 2023.

    Večina psihičev je introvrtiranih. Bi lahko na take otroke malo več pozornosti dalo. Starši si verjetno vedeli, da je brez empatije ampak verjetno si niso mislili, da njihov otrok lahko postane množični morilec.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 15:08 09.maj 2023.

    Bomo videli, če bo razplet situacije drugačen, kot je v Sloveniji, kjer se hudodelci brezskrbno sprehajajo med ljudmi.

Sorodne novice