Šport
6554 ogledov

Spregovorila je srbska strelka: "Zdaj razumem, zakaj je mama skrivala orožje"

strelno orožje strelska puška Profimedia
Srbska športna strelka je v luči tragedije na beograjski osnovni šoli spregovorila o pomenu varnega rokovanja z orožjem.

Srbija je še naprej pod vtisom grozovitega pokola na beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, kjer je 13-letni napadalec z očetovim strelnim orožjem ubil devet ljudi, še sedem je bilo poškodovanih, dva sta še vedno v smrtni nevarnosti.

Aleksandar Vučić Srbija ukrepa Svet Po strelskih pohodih: Vučić tudi glede uvedbe smrtne kazni

Na grozljiv incident se je odzvala tudi srbska olimpijka Ivana Maksimović Anđušić, olimpijska podprvakinja iz Londona (2012) in večkratna evropska prvakinja v športnem streljanju.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

V pomenljivem zapisu na družbenih omrežjih je 32-letnica ubesedila svoje razmišljanje in med drugim razkrila, kako je nedavna tragedija vplivala na njeno počutje.

Spregovorila je tudi o pomenu omejevanja dostopa do orožja in se pri tem navezala na svojo mamo, katere odločitve danes vidi v povsem drugačni luči. 

Beograd. Polaganje rož pred šolo Beograd Svet Kriki mame deklice, ki se je družila z beograjskim strelcem

"Mučni dnevi, mučni treningi. Zemlja se vrti in življenje gre dalje, a vsak izstreljeni metek me navdaja z neprijetnimi občutki. Zakaj je 13-letnik vadil s strelnim orožjem? Zakaj je imel otrok dostop do očetovega pištole?" se je spraševala vrhunska strelka.

"Vedno sem verjela, da mama dela napako s skrivanjem očetovih pištol po stanovanju, da nihče ni vedel, kje se sploh nahajajo, kajti če bi prišel vlomilec, se ne bi mogli braniti."

"Strelno orožje ni za otroke, to ni igrača! Otroci v tej starosti že lahko začnejo streljati, vendar izključno na streliščih z zračnim orožjem in pod nadzorom trenerja."

srbija Saj ni res Svet Video: Po srbskih šolah več primerov, kjer najstniki oponašajo ravnanje morilca

"Čeprav bi želela svoje otroke naučiti streljanja, je potrebno izbrati primeren čas, mesto in orožje. Tudi če otrok kaže zanimanje za ta šport, vendar je še premlad. Na voljo so puške z gumijastimi metki, laserske puške in tako naprej. Otroci so naše ogledalo. Otroci se hobijev učijo od nas. Tega ne smemo nikoli pozabiti, kot tudi ne dejstva, da sta vzgoja in varnost otrok v naših rokah," je poudarila Srbkinja.

Vas pri Mladenovcu, prizorišče streljanja Strelski napad Svet Izpoved dedka: "Vnuka in vnukinjo je ustrelil v tilnik, niti videla ga nista!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pierre 17:14 08.maj 2023.

    Ja, zdaj so vsi pametni....