Šport > Košarka
12274 ogledov

Luka vendarle ne bo plačal pogreba žrtvam pokola v Beogradu, to je razlog

Slovo od žrtev pokola v Beogradu Profimedia
Mesto Beograd se je zahvalilo Luki Dončiću, ker je želel plačati pogreb vseh žrtev strelskega pohoda v Beogradu, a je obenem sporočilo, da bo samo nosilo stroške pogrebov.

Čeprav je slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ganil svet s svojo prekrasno gesto, ko se je ponudil, da bo plačal pogreb vseh žrtev pokola na Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, bo stroške na koncu vseeno nosilo mesto Beograd.

Iz Lukove fundacije so sicer sporočili, da poleg tega, da želijo sošolcem žrtev in učiteljem priskrbeti pomoč in svetovanje, nameravajo kriti tudi nastale stroške pri vseh pogrebih. Mesto Beograd pa se je ob tem najlepše zahvalilo slovenskemu superzvezdniku, a obenem njegovo ponudbo zavrnilo.

"Mesto Beograd se zahvaljuje družini Luke Dončića zaradi izraženega sožalja in javno izrečene želje, da nosi stroške pogreba umrlih učencev OŠ Vladislava Ribnikarja. Toda mesto Beograd je od trenutka, ko je župan napovedal vsako vrsto pomoči družinam žrtev, v stalnih pogovorih z njimi in ena izmed prvih stvari, ki so bile dogovorjene, je kritje vseh stroškov in organizacija pogreba. Odgovorne službe tako že pripravljajo vse organizacijske podrobnosti v povezavi s pogrebom," so se iz srbske prestolnica zahvalili Luki Dončiću.

Dončić je sicer z regijo srbske prestolnice močno povezan, saj na tem območju živijo njegova babica, teta, stric in bratranec.

Med žrtvami strelskega pohoda je sicer bila tudi hčerka znanega trenerja, ki je nekaj let deloval tudi v Sloveniji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 10:20 06.maj 2023.

    Placevat za pogreb je bedno, pokroviteljsko in vsiljivo. Nekdo od zunaj se vsili v intimo zalujocih in to z denarjem?!? Hvala bogu da so ga odklonili.

  • bernard0 08:40 06.maj 2023.

    Saša Dončić rojen v Srbiji. A bejž no! https://sl.wikipedia.org/wiki/Sa%C5%A1a_Don%C4%8Di%C4%87

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:40 06.maj 2023.

    Brez Lukovih pobud mesto seveda ne bi razvezalo mošnjička, so skorumpirani kot, da bi bil Zoki njihov župan...

Sorodne novice