Šport
6963 ogledov

Pretresljivi prizori izpred šole v Beogradu, trepetal tudi slavni košarkar

Beograd streljanje Epa
Med gručo prestrašenih staršev, ki so po streljanju na beograjski osnovni šoli čakali na evakuacijo otrok, je bil tudi nekdanji srbski košarkarski reprezentant Duško Savanović.

Srbijo je danes zgodaj zjutraj pretresla tragična vest o strelskem pohodu na beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, kjer je 13-letni K. K., neuradno naj bi šlo za sina priznanega radiologa Vladimirja Kecmanovića, ubil devet ljudi, še sedem je ranjenih.

Policija vzrok za napad še preiskuje, neuradno pa naj bi bil strelski pohod odličnjaka povezan z negativno oceno pri zgodovini.

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Groza v Beogradu Svet Video: Tako so policisti aretirali 14-letnika, policijo poklical sam

Po pričevanju očividcev je K. K. v šolo prinesel pištolo s tremi napolnjenimi nabojniki in si utrl pot v učilnico, kjer je najprej streljal na učiteljico zgodovine, nato pa še na svoje sošolce. Pod njegovimi streli je ugasnilo tudi življenje varnostnika, okoliščine pa so za zdaj še predmet preiskave.

V množičnem streljanju je umrlo najmanj devet ljudi, od tega osem otrok. Poškodovane, med katerimi je bila tudi učiteljica, so prepeljali v bolnišnico, ena deklica je v kritičnem stanju.

Storilca, ki je policijo poklical sam, so že aretirali. Po navedbah srbskih medijev naj bi napad načrtoval mesec dni, imel pa je tudi natančen spisek žrtev. Več o tem TUKAJ.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Na prizorišču tragedije so se kmalu začeli zbirati prestrašeni starši, ki so lahko le upali, da bodo med evakuacijo zagledali svojega otroka.

V skupini ljudi je bil tudi nekdanji srbski košarkarski reprezentant Duško Savanović, ki je za Republiko potrdil, da njegova hči v napadu ni bila poškodovana. "Vse je v redu, hvala vam za skrb. Nimam vam kaj drugega za povedati," je skopo komentiral 39-letnik.

Streljanje na osnovni šoli v Beogradu | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji srbski krilni center je v karieri igral za različne klube, precejšen pečat pa je pustil v Srbiji, Španiji, Turčiji in Nemčiji. Kot član Valencie je bil leta 2011 imenovan v drugo peterko Evrolige. Leta 2006 je z beograjskim FMP-jem osvojil Aba ligo, dvakrat pa je dobil priložnost tudi na tekmi zvezd - leta 2013 je bil kot član Anadolu Efesa udeleženec All-Star tekme v najmočnejši turški ligi, tri leta kasneje pa je kot član Bayerna zaigral še na All-Star tekmi elitnega nemškega prvenstva.

Na SP leta 2010 v Turčiji je s srbsko reprezentanco osvojil četrto mesto, potem ko so v tekmi za bron morali priznati premoč Litovcem.

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Grozljivo Svet Beograd: V strelskem pohodu ubijal sin priznanega radiologa Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Beograd Svet Groza v šoli, strelski pohod 14-letnika, devet mrtvih, sedem ranjenih

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 20:35 03.maj 2023.

    Moje sožalje staršem. Izgubiti otroka je kot najhujša nočna mora!

  • Friderik1950 19:29 03.maj 2023.

    Zelo žalosten dan. Ves dan razmišljaš o otrokih in pri tem postanejo vsi dnevni problemi povsem nepomembni.