Šport > Košarka
4744 ogledov

Neverjetna gesta Dončića: Tako bo pomagal žrtvam streljanja v Beogradu

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić namerava pomagati žrtvam strelskega pohoda na osnovni šoli v Beogradu.

Luka Dončić je po strelskem pohodu 13-letnika v Beogradu, ustreljenih je bilo osem otrok in varnostnik v osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, obljubil pomoč. Iz njegove fundacije so ESPN-u sporočili, da želi plačati pogrebne stroške za žrtve, njihovim sošolcem in učiteljem pa priskrbeti pomoč in svetovanje.

"Zaradi tragedije in izgubljenih otroških nedolžnih življenj imam strto srce! Moje misli so z družinami žrtev in s celotno skupnostjo, ki jo je prizadela ta tragedija. Moja fundacija ob tem težkem dogodku podpira vse družine, učence in učitelje OŠ Vladislava Ribnikarja," je Dončić napisal na Twitterju in dodal, da je zavezan tako takojšnji kot dolgoročni podpori vsem prizadetim.

"Preko svoje fundacije iščem rešitve, ki bi takoj in v daljšem obdobju nudile podporo učencem, učiteljem in družinam, ki so bile prizadete v tem dogodku. Obveščal vas bom o napredku in načinih pomoči, ko bodo znane podrobnosti," je še dodal.

Dončić je z regijo srbske prestolnice močno povezan, saj na tem območju živijo njegova babica, teta, stric in bratranec. Njegov oče Saša Dončić je bil rojen v Srbiji.

Komentarjev 7
  • Dajana12 12:56 05.maj 2023.

    Pa kam gre ta svet. Zdej, ko človek hoče pomagati že ni prav. Ni čudno, da je tako kot je. Nobene osnovne človekove vrednote se več ne ceni.

  • Soljatar 11:08 05.maj 2023.

    bolj kot ne populistična gesta...v Svetem pismu lepo piše, naj ne ve levica, kaj dela desnica, oziroma ne hvali se z dobrimi deli.

  • klemenmo 08:51 05.maj 2023.

    Luka, kaj pa mrtvi otroci v Ukrajini ?

Sorodne novice