Svet
53405 ogledov

Zato je bil krvnik v Beogradu tako natančen

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Profimedia
Deček se je uril z očetom.

Beograjski mediji in agencija Tanjug poročata, da se je 13-letnik, ki je včeraj v Beogradu zagrešil pokol na svoji šoli, uril  streljanju, a ne na strelišču, ki ga je sicer obiskal trikrat v svojem življenju. Po treh obiskih ne bi mogel pridobiti takšne natančnosti, trdi Ana Simonović, orožarka beograjskega kluba, ki ima certifikate za rokovanje s skoraj vsemi vrstami strelnega orožja, piše Slobodna Dalmacija.

Povedala je, da se je deček aktivno uril v airsoftu, torej vojaško-taktični simulaciji, pridobljene izkušnje naj bi uporabil pri svojem včerajšnjem strelskem pohodu. Dodala je še, da je dečka oče pripeljal na trening airsofta in da sta skupaj trenirala. Pripomnila je še, da je airosoft "današnja antistresna igra in da nima starostne omejitve".

Tovrstno urjenje uporabljata tudi vojska in policija

Airsoft je sicer vojaški simulacijski šport, podoben paintballu, pri katerem se uporabljajo replike strelnega orožja, ki izstreljujejo žogice iz trde plastike s premerom od 6 do 8 milimetrov. Lahko so mase 0,20 g (za šibkejše replike), 0,23 g (za močnejše pištole), 0,25 g (za puške), 0,28 g (za močne puške in ostrostrelke) in 0,30 g (za ostrostrelke).

Uporabljajo ga vojske in policije številnih držav po svetu pri svojem usposabljanju in razvoju. Airsoft teži k temu, da je uporabljeno orožje čim bolj realistično, natančnost orožja pa je veliko večja kot pri paintballu.

Airsoft orožje lahko poleg na plin deluje tudi na električne baterije, ima pa enako optiko kot vsako pravo orožje. Replike orožja in potrebna zaščitna oprema so drage. Cene orožja se v Srbiji, odvisno od opreme, gibljejo od okoli 100 evrov do dobrih 500 evrov.

Beograd. Polaganje rož pred šolo | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Svet None Nov napad v Beogradu; tokrat je napadlo dekle srbija Saj ni res Svet Video: Po srbskih šolah več primerov, kjer najstniki oponašajo ravnanje morilca

Odprta je žalna knjiga

Srbsko veleposlaništvo v Ljubljani je medtem po smrtonosnem strelskem napadu na osnovni šoli v Beogradu odprlo žalno knjigo. Vpis vanjo bo možen jutri in soboto ter v ponedeljek, so sporočili danes z veleposlaništva.

Vpis v žalno knjigo bo možen v prostorih veleposlaništva ta petek med 10. in 15. uro, v soboto med 10. in 14. uro ter v ponedeljek med 10. in 12. uro, so zapisali v sporočilu za javnost.

Srbska vlada je sicer ob tragediji, ki je močno pretresla državo, razglasila tridnevno žalovanje, ki se bo začelo jutri. 

Kobiljski Pokol v Beogradu Šport Med žrtvami strelskega pohoda hči znanega trenerja streljanje srbija 13-letni strelec Svet Znanih vse več podrobnosti o pokolu: "Njegov oče je profesor in zdravnik!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • kapibara 21:09 04.maj 2023.

    Kar je res- je res. Ali se kdaj Srbski mediji toliko razpišejo nad tragedijo v SLO, kot so se naši zblojeni mediji ? Še za tragedije v USA ne objavljajo osebnih podatkov !

  • Kmodri 21:01 04.maj 2023.

    Zanimivo kam pripelje šport bogatih! Revni najbrž uporabljajo kar pravo orožje, ki ga je v Srbiji dovolj! Vsekakor več kot v Slovenji! Toliko, če se bo spotaknil...