Svet
14121 ogledov

"Rekel mu je, da mu bo darilo prinesel v šolo. Takrat je streljal"

Profimedia
Prvega maja sta bila na rojstnodnevni zabavi, ko je napadalec slavljencu dejal, da mu bo darilo prinesel v šolo in to v sredo. Gre za dan, ko je izvedel masaker.

V Beogradu bodo danes pokopali še zadnje žrtve dveh strelskih napadov, ki sta zahtevala 17 življenj, tri osebe so še v kritičnem stanju. Končalo se je tudi tridnevno žalovanja, otroci se vračajo v šole, razen v osnovno šolo, kjer se je zgodila huda tragedija. 

Medtem v javnost prihajajo vedno nove podrobnosti o napadu, ki ga je izvedel K. K. O 13-letniku je tokrat spregovoril njegov prijatelj, učenec iz sosednjega razreda. Kot je dejal,  je bil Kosta "miren, vljuden in nekoliko introvertiran". 

"On je tip, ki se drži zase. Čeprav ga prepričuješ, naj igra nogomet, gre vstran. Ima zelo malo prijateljev, drugi pa ga ustrahujejo, ker je odličen učenec," je dejal prijatelj dečka, ki je ubil osem sedmošolcev in varnostnika.

Prvega maja sta bila skupaj na rojstnodnevni zabavi, kot je Kosta slavljencu dejal, da mu bo darilo prinesel v šolo in to v sredo. Gre za dan, ko se izvedel masaker. Takrat je streljal tudi na slavljenca, ki mu je uspelo skočiti skozi okno.

Opisal je tudi dogajanje ob napadu. "Bilo je konec prve ure, okoli 8.35. Slišali smo strele, a smo najprej mislili, da so se prevrnile mize, saj je bilo glasneje od petard. Vse se je zgodilo hitro, zavedli smo se šele, ko je v prostor vstopil eden od naših profesorjev in zaklical. "Streljanje, beži, beži!!! Rešila nas je učiteljica. Ko sem odhajal, sem pogledal skozi okno in na dvorišču zagledal Kosto. Takrat še nisem dojel, da je morilec, to sem izvedel pozneje," francoski Le Soir povzema srbski Blic. 

Deček trdi, da masaker ni povezan s slabo oceno. "On ne dobiva slabih ocen. Bila sva v parku, ko so ga obkrožili in vzklikali "piflar", "nesrečnik", je še dejal fant. 

Kostin šolski prijatelj je še povedal, da je Kosta  pred kratkim zaprosil za zamenjavo razreda, da bi se izognil ustrahovanju, a so se po njegovih besedah ​​incidenti nadaljevali tudi v novem razredu.

dezurni@styria-media

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.