Svet
51367 ogledov

To so našli na telefonu strelca iz Beograda

Beograd. Polaganje rož pred šolo Profimedia
Na dan so prišle nove podrobnosti o tragičnem streljanju. Policisti pregledali telefon strelca iz Beograda, to so našli.

Policija je pregledala telefon 13-letnega dečka, ki je ubil osem učencev in varnostnika na eni od beograjskih šol ter ranil sedem ljudi. Podatki s telefona razkrivajo, da je deček podrobno načrtoval svoje dejanje. 

Podatki z njegovega mobilnega telefona so razkrili, da je pred dejanjem preverjal kazenski zakonik Srbije. Zanimalo ga je, ali lahko za tovrstna dejanja otroci kazensko odgovarjajo. "Preiskava je pokazala, da je načrtoval napad, ker je vedel, da je do njegovega 14. rojstnega dne nekaj več kot dva meseca in da mu je ostalo toliko časa, da ne bo kazensko odgovarjal za zločin," navaja Blic. 

Večer pred streljanjem naj bi si ogledal tudi film o streljanju na eni od ameriških šol. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 11
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 08:56 08.maj 2023.

    Nož lahko odreže kos kruha, lahko se pa znjim tudi umori človeka, S puško ali s pištolo se pa kruha ne da odrezati. Orožje je namenjeno samo ubijanju , torej naj ga imajo poklici , kjer brez njega ne gre. ...prikaži več Jaz ga nimam , kaj rabiti, in če ga ta oče , ki je otroka naučil zelo efektivno streljati ne bi imel, potem se tragedija takih razmer morda splog ne bi zgodila , zato recimo orožju odločen NE. Po uporabi strelnega orožja , razen v športu in lovu se stanje po uporabi vedno imenuje tragedija.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:52 08.maj 2023.

    Lahko bi se malo zamislili nad dejanji odraslih, ko se moški pri 50 letih odločijo imeti otroke...lahko se rodijo z napako, ki ob rojstvu ni vidna.

  • jakec1575 06:22 08.maj 2023.

    Vcasih so starsi odgovarjali za dejanja mladoletnih otrok.