Svet
5820 ogledov

Neverjetne fotografije predanega orožja v Srbiji

Predano orožje Profimedia
Ukrep vlade po množičnih streljanjih.

Po množičnih streljanjih, ki so pretresli Srbijo v Beogradu in na območju Mladenovca, v katerih je umrlo 17 ljudi, je tamkajšnja vlada razglasila enomesečno obdobje za oddajo neregistriranega orožja brez sankcij. 

Po zadnjih podatkih so Srbi policiji doslej izročili več kot 9400 kosov orožja in 400.000 kosov različnega streliva. Orožje so včeraj postavili na ogled od pušk, pištol, ročnih bomb, med drugim tudi protitankovske raketomete. 

Predsednik Aleksandar Vučić se je v spremstvu z najvišjimi policijskimi uslužbenci ogledal predano orožje v mestu Smederevo, približno 50 kilometrov južno od Beograda. 

1/8
Profimedia

Protesti proti nasilju 

Več deset tisoč ljudi se je medtem v Beogradu v petek udeležilo protesta, ki ga je pod geslom "Srbija proti nasilju" sklicalo pet opozicijskih strank. Demonstranti so med drugim blokirali glavni prometni most Gazela in več cest v središču srbske prestolnice. Protest je potekal v luči nedavnih strelskih napadov, v katerih je bilo ubitih 17 ljudi, še 21 pa je bilo ranjenih. Po zadnjih informacijah so trije ranjeni od devetih, ki so še vedno v bolnišnici, v kritičnem stanju. 

Protest proti nasilju je v Beogradu sicer potekal že v ponedeljek, na njem pa se je po navedbah opozicije zbralo okoli 50.000 ljudi. Srbski predsednik Aleksandar Vučić je sicer ocenil, da se je protesta udeležilo le 9000 ljudi. Opoziciji je očital, da tragedijo izkorišča sebi v prid.

Srbija strelec morilec Novo Svet Morilec iz Srbije razkril, zakaj je streljal Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Nove podrobnosti Svet Beograd: Tako dolgo se je 13-letnik pripravljal na strelski pohod Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Beograd Svet 13-letni morilec iz Beograda ima le dve vprašanji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Kmodri 15:05 17.maj 2023.

    Srbi so se znebili stare kreme!

  • matermila 13:22 15.maj 2023.

    Same stare neuporabne tanđare, avtomati pa na podstrešju.

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:41 15.maj 2023.

    Za začetek dobro,še ameri naj to storijo