Birsa ga je zabil s prostega strela

Foto: Žurnal24 valter birsa
Za slovenskimi nogometnimi legionarji je dokaj uspešen konec tedna. V ospredje sta se prebila Valter Birsa in Tim Matavž, ki je zatresel mrežo velikega PSV iz Eindhovna.
Oglej si celoten članek

Nemčija
V Bundesligi so gledalci spremljali "slovenski" derbi med Kölnom in Bochumom. Uspešnejši so bili kozlički, ki so zmagali z 2:0. Mišo Brečko in Milivoje Novaković sta odigrala vso tekmo, Zlatko Dedić pa je bil na igrišču do 74. minute. V drugi ligi se je med strelce vpisal Matej Mavrič Rožič, ki je v zadetek spremenil enajstmetrovko na srečanju svojega Koblenza s Karlsruhejem (2:2).

Francija
Auxerre je v 33. kolu Ligue 1 gostil Lorient in slavil s 4:1. Valter Birsa je igral do 75. minute, v 56. minuti je za 3:1 zabil gol s prostega strela. Grenoble, ki je poteptal svoje sanje o obstanku, je remiziral s Sochauxem 2:2. Boštjan Cesar je odigral vso tekmo.

Italija

Udinese Samirja Handanovića je igral 1:1 z Bologno, Sarma je branil vso tekmo. Chievo je z 2:0 zmagal proti Livornu. Bojan Jokić je v igro vstopil v 86. minuti. Podoben odmerek minut je dobil Dejan Lazarević v dresu Genoe, ki je na gostovanju premagala Parmo. Rene Krhin in Vid Belec nista zaigrala na  dvoboju Interja in Juventusa. V drugi ligi je Mantova Jasmina Handanovića – sedel je na klopi – premagala Gallipoli Jana Koprivca, ki je branil vso tekmo.

Anglija

WBA je premagal Middlesbrough z 2:0 in je trdno na drugem mestu drugoligaške razpredelnice za Newcastlom. Robi Koren je odigral vso tekmo.

Nizozemska
PSV je s 3:1 premagal Groningen, vendar je Tim Matavž znova potrdil, da je v izvrstni formi. Že v tretji minuti je namreč zabil gol sloviti ekipi. Zadetek si lahko ogledate v spodnjem videu. Pri porazu Sparte z Utrechtom (0:3) je Aleksander Šeliga branil vso tekmo. Dalibor Stevanović je poškodovan.



Belgija
Gent je z visokih 5:0 premagal moštvo Zulte-Waregem. Zlatan Ljubijankić je v igro vstopil v 72. minuti in tri minute kasneje zabil zadetek. Marko Šuler je odigral vso tekmo, Dejan Kelhar je poškodovan.

Portugalska
Nacional je z 2:0 premagal Leirio, Nejc Pečnik pa je srečanje spremljal s klopi.

Rusija
Spartak Nalčik je premagal Krila Sovjetov z 1:0, Dejan Rusič ni igral. Lokomotiva je gostovala pri CSKA, Branko Ilić ni igral.

Avstrija
Na dvoboju dunajske in celovške Austrie je pričakovano (z 2:0) slavila prva. Mile Ačimović pri zmagovalcih ni igral zaradi poškodbe, Luka Elsner pa je za Celovčane odigral vso tekmo. Rapid je premagal Magno W. Neustadt s 3:0, Sašo Fornezzi je za poražence branil vso tekmo. Klemen Lavrič je ob remiju brez golov svojega Sturma in Mattersburga vstopil v 81. minuti.

Ostalo
Gianinna Mirnesa Šišića je izgubila proti Panathinaikosu z 0:1, Šišić je igral do 64. minute. Larissa Aleksandra Radosavljevića je z 1:2 izgubila proti Levadiakosu. Kranjčan je sedel na klopi za razervne igralce. Takšno usodo sta doživela v Izraelu tudi Anton Žlogar (remi Omonie proti Apollonu 0:0) in Andrej Komac (zmaga Maccabija proti Beitarju s 3:0).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.