Šport > Nogomet
11 ogledov

Birsa ga je zabil s prostega strela

valter birsa Žurnal24 main
Za slovenskimi nogometnimi legionarji je dokaj uspešen konec tedna. V ospredje sta se prebila Valter Birsa in Tim Matavž, ki je zatresel mrežo velikega PSV iz Eindhovna.

Nemčija
V Bundesligi so gledalci spremljali "slovenski" derbi med Kölnom in Bochumom. Uspešnejši so bili kozlički, ki so zmagali z 2:0. Mišo Brečko in Milivoje Novaković sta odigrala vso tekmo, Zlatko Dedić pa je bil na igrišču do 74. minute. V drugi ligi se je med strelce vpisal Matej Mavrič Rožič, ki je v zadetek spremenil enajstmetrovko na srečanju svojega Koblenza s Karlsruhejem (2:2).

Francija
Auxerre je v 33. kolu Ligue 1 gostil Lorient in slavil s 4:1. Valter Birsa je igral do 75. minute, v 56. minuti je za 3:1 zabil gol s prostega strela. Grenoble, ki je poteptal svoje sanje o obstanku, je remiziral s Sochauxem 2:2. Boštjan Cesar je odigral vso tekmo.

Italija

Udinese Samirja Handanovića je igral 1:1 z Bologno, Sarma je branil vso tekmo. Chievo je z 2:0 zmagal proti Livornu. Bojan Jokić je v igro vstopil v 86. minuti. Podoben odmerek minut je dobil Dejan Lazarević v dresu Genoe, ki je na gostovanju premagala Parmo. Rene Krhin in Vid Belec nista zaigrala na  dvoboju Interja in Juventusa. V drugi ligi je Mantova Jasmina Handanovića – sedel je na klopi – premagala Gallipoli Jana Koprivca, ki je branil vso tekmo.

Anglija

WBA je premagal Middlesbrough z 2:0 in je trdno na drugem mestu drugoligaške razpredelnice za Newcastlom. Robi Koren je odigral vso tekmo.

Nizozemska
PSV je s 3:1 premagal Groningen, vendar je Tim Matavž znova potrdil, da je v izvrstni formi. Že v tretji minuti je namreč zabil gol sloviti ekipi. Zadetek si lahko ogledate v spodnjem videu. Pri porazu Sparte z Utrechtom (0:3) je Aleksander Šeliga branil vso tekmo. Dalibor Stevanović je poškodovan.



Belgija
Gent je z visokih 5:0 premagal moštvo Zulte-Waregem. Zlatan Ljubijankić je v igro vstopil v 72. minuti in tri minute kasneje zabil zadetek. Marko Šuler je odigral vso tekmo, Dejan Kelhar je poškodovan.

Portugalska
Nacional je z 2:0 premagal Leirio, Nejc Pečnik pa je srečanje spremljal s klopi.

Rusija
Spartak Nalčik je premagal Krila Sovjetov z 1:0, Dejan Rusič ni igral. Lokomotiva je gostovala pri CSKA, Branko Ilić ni igral.

Avstrija
Na dvoboju dunajske in celovške Austrie je pričakovano (z 2:0) slavila prva. Mile Ačimović pri zmagovalcih ni igral zaradi poškodbe, Luka Elsner pa je za Celovčane odigral vso tekmo. Rapid je premagal Magno W. Neustadt s 3:0, Sašo Fornezzi je za poražence branil vso tekmo. Klemen Lavrič je ob remiju brez golov svojega Sturma in Mattersburga vstopil v 81. minuti.

Ostalo
Gianinna Mirnesa Šišića je izgubila proti Panathinaikosu z 0:1, Šišić je igral do 64. minute. Larissa Aleksandra Radosavljevića je z 1:2 izgubila proti Levadiakosu. Kranjčan je sedel na klopi za razervne igralce. Takšno usodo sta doživela v Izraelu tudi Anton Žlogar (remi Omonie proti Apollonu 0:0) in Andrej Komac (zmaga Maccabija proti Beitarju s 3:0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.