Birsa po golu tokrat dočakal še zmago

Foto: Žurnal24 Birsa je tokrat odigral vso tekmo. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Nogometaši Auxerra se s točko v žepu vračajo iz St. Ettiena. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1 Foto: Žurnal24 Auxerre : Ajax 2:1
Če je Valter Birsa v tretjem kolu Lige prvakov dočakal svoj prvi gol, pa je tokrat v četrtem dočakal prvo zmago, saj je Auxerre na domačem stadionu Abbe-Deschamps premagal Ajax z 2:1.
Oglej si celoten članek

Tekmo so bolje začeli domači nogometaši, ki so na stadionu Abbe-Deshamps že na začetku dvoboja pokazali, da si želijo zmage. In zelo hitro so prišli do gola – v deveti minuti tekme je mrežo Ajaxa prvič zatresel Frederic Sammaritano. Auxerre je do konca polčasa še nekajkrat predvsem prek protinapadov ogrozil vrata Marteena Stekelenburga, medtem ko Ajax v prvem polčasu ni pretirano tvegal.

V drugem polčasu so domači Nizozemcem z zaprto igro dali jasno vedeti, da si želijo ubraniti minimalno vodstvo. To jim je z globoko obrambo tudi uspevalo, a le do 79. minute, ko je vratarja Olivierja Sorina premagal Toby Alderweireld. In ko je že kazalo, da so upi Francozov v najprestižnejšem evropskem nogometnem tekmovanju zatrti, je čez pet minut udaril Steeven Langil, ki je izkoristil domiselno Chafnijevo izvajanje prostega strela. Ajax je še enkrat močno pritisnil prav ob koncu tekme, a mu do izenačujočega zadetka ni uspelo priti. Valter Birsa je odigral celotno tekmo in si ustvaril štiri zelo lepe priložnosti za gol, a mu tokrat vratarja Stekelenburga, čigar mrežo je že zatresel pred 14 dnevi, ni uspelo premagati. Šempetrčan je tokrat pretekel kar 11 kilometrov.

 

Liga prvakov, 4. kolo, skupina G:

Auxerre : Ajax 2:1 (1:0)
Sammaritano (9), Langil (84'); Alderweireld

Milan : Real 2:2 (0:1)
Inzaghi (68, 78); Higuain (45), Leon (94)

Lestvica:
1. Real 10 točk; 2. Milan 5 točk, 3. Ajax 4 točk, 4. Auxerre 3 točke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.