Šport > Nogomet
21 ogledov

Birsa po golu tokrat dočakal še zmago

Birsa je tokrat odigral vso tekmo. (Foto: EPA)
1/12
Žurnal24 main
Če je Valter Birsa v tretjem kolu Lige prvakov dočakal svoj prvi gol, pa je tokrat v četrtem dočakal prvo zmago, saj je Auxerre na domačem stadionu Abbe-Deschamps premagal Ajax z 2:1.

Tekmo so bolje začeli domači nogometaši, ki so na stadionu Abbe-Deshamps že na začetku dvoboja pokazali, da si želijo zmage. In zelo hitro so prišli do gola – v deveti minuti tekme je mrežo Ajaxa prvič zatresel Frederic Sammaritano. Auxerre je do konca polčasa še nekajkrat predvsem prek protinapadov ogrozil vrata Marteena Stekelenburga, medtem ko Ajax v prvem polčasu ni pretirano tvegal.

V drugem polčasu so domači Nizozemcem z zaprto igro dali jasno vedeti, da si želijo ubraniti minimalno vodstvo. To jim je z globoko obrambo tudi uspevalo, a le do 79. minute, ko je vratarja Olivierja Sorina premagal Toby Alderweireld. In ko je že kazalo, da so upi Francozov v najprestižnejšem evropskem nogometnem tekmovanju zatrti, je čez pet minut udaril Steeven Langil, ki je izkoristil domiselno Chafnijevo izvajanje prostega strela. Ajax je še enkrat močno pritisnil prav ob koncu tekme, a mu do izenačujočega zadetka ni uspelo priti. Valter Birsa je odigral celotno tekmo in si ustvaril štiri zelo lepe priložnosti za gol, a mu tokrat vratarja Stekelenburga, čigar mrežo je že zatresel pred 14 dnevi, ni uspelo premagati. Šempetrčan je tokrat pretekel kar 11 kilometrov.

 

Liga prvakov, 4. kolo, skupina G:

Auxerre : Ajax 2:1 (1:0)
Sammaritano (9), Langil (84'); Alderweireld

Milan : Real 2:2 (0:1)
Inzaghi (68, 78); Higuain (45), Leon (94)

Lestvica:
1. Real 10 točk; 2. Milan 5 točk, 3. Ajax 4 točk, 4. Auxerre 3 točke

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.