Birsa: "Vsaka tekma šteje"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Strelec edinega zadetka za slovensko reprezentanco na petkovem obračunu z Litvo Valter Birsa še ne razmišlja o tekmecu v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016.
Oglej si celoten članek

"Litovci so bili sicer bolj ali manj nenevarni, a je bila tista sporna sodniška odločitev v njihovo prid, en sam prejeti zadetek pa nas je zacementiral na tretjem mestu v skupini," je petkov obračun v Stožicah opisal reprezentančni vezist Valter Birsa.

Slovence čaka danes zvečer še zadnji dvoboj v San Marinu (20.45), ki ne bo vplival na razplet v kvalifikacijski skupini. Birsa meni, da kljub temu tekma še zdaleč ni nepomembna: "Ne morem reči, da ta tekma ne šteje. Vsaka tekma šteje. Tudi v to tekmo moramo odigrati maksimalno resno. Prikazati moramo pravi obraz in z zmago zaključiti kvalifikacije. Tekma v San Marinu bo pomembna tudi v pogledu priprav na dodatne kvalifikacije, ki bodo kaj hitro na sporedu."

"Dodatna kvalifikacije so posebna zgodba"

V nedeljo bo na sporedu žreb dodatnih kvalifikacij, ki ga bodo tako slovenski reprezentant, kot tudi njihovi navijači, pospremili z velikim zanimanjem. Birsa je bil član zasedbe, ki se je leta 2009 po zgodovinskih bitkah z Rusi prebila na svetovno prvenstvo, tako da dobro ve, kakšen je naboj v teh dveh dodatnih tekmah.

"Dodatne kvalifikacije so vsakič prav posebna zgodba. Sam sem bil zraven leta 2009, tako da vem, kako vse skupaj zgleda. Počakati moramo na razplet v drugih skupinah in na žreb. Upam, da bomo dobili nasprotnika, s katerim se bomo lahko kosali in ga tudi premagali. Malce sem spremljal razplet v drugih skupinah, a se ne obremenjujem preveč s tem. V nedeljo bo vse jasno," je sklenil Birsa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.