Birsa združil moči z nekdanjim trenerjem

Foto: EPA Valter Birsa
Nekdanji slovenski reprezentant se seli na Sardinijo.
Oglej si celoten članek

Nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa je prispel na Sardinijo in se pridružil novim soigralcem iz Cagliarija. Dvaintridesetletni Primorec, ki je zadnje tri sezone igral v Veroni za Chievo, je pogodbo z novimi delodajalci podpisal do 30. junija 2021.

Birsa, ki je lani zaključil reprezentančno kariero, se bo v Cagliariju pridružil trenerju Rolandu Maranu, ki je bil od 2014 do lanskega odhoda na Sardinijo trener Chieva. Birsa je od prihoda v Italijo leta 2011 igral še za Genovo, Torino in AC Milano.

Cagliari ni razkril finančnih podrobnosti prestopa, Birso pa je označil kot igralca z odlično tehniko, iznajdljivostjo ter pozitivnim razmišljanjem.

Pred prihodom v Italijo je Birsa igral v Franciji, in sicer za Sochaux in Auxerre. V Italiji je na 163 tekmah dosegel 18 zadetkov.

Birsa, ki je v dresu Slovenije odigral 90 tekem, bo prvo tekmo v novem dresu odigral prihodnji ponedeljek, ko se bo Cagliari v pokalu srečal z Atalanto. V serie A Cagliari zaseda 13. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.