Šport > Nogomet
223 ogledov

Birsa združil moči z nekdanjim trenerjem

Valter Birsa EPA Birsa je bil član Chieva od leta 215 do 2019.
Nekdanji slovenski reprezentant se seli na Sardinijo.

Nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa je prispel na Sardinijo in se pridružil novim soigralcem iz Cagliarija. Dvaintridesetletni Primorec, ki je zadnje tri sezone igral v Veroni za Chievo, je pogodbo z novimi delodajalci podpisal do 30. junija 2021.

Birsa, ki je lani zaključil reprezentančno kariero, se bo v Cagliariju pridružil trenerju Rolandu Maranu, ki je bil od 2014 do lanskega odhoda na Sardinijo trener Chieva. Birsa je od prihoda v Italijo leta 2011 igral še za Genovo, Torino in AC Milano.

Cagliari ni razkril finančnih podrobnosti prestopa, Birso pa je označil kot igralca z odlično tehniko, iznajdljivostjo ter pozitivnim razmišljanjem.

Pred prihodom v Italijo je Birsa igral v Franciji, in sicer za Sochaux in Auxerre. V Italiji je na 163 tekmah dosegel 18 zadetkov.

Birsa, ki je v dresu Slovenije odigral 90 tekem, bo prvo tekmo v novem dresu odigral prihodnji ponedeljek, ko se bo Cagliari v pokalu srečal z Atalanto. V serie A Cagliari zaseda 13. mesto.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.